Framgångar för IFK i Lundaspelen

Sport • Publicerad 3 januari 2001

HANDBOLL

IFK Kristianstad hade stora framgångar när ungdomsturneringen Lundaspelen avgjordes i helgen.

Bäst gick det för 13-årslaget pojkar B II som vann samtliga sina matcher, fyra i gruppspelet och två i slutspelet innan man i själva finalen mötte Skövde på nytt och vann en utklassningsseger med 11–5. När lagen möttes i gruppspelet vann IFK med 12–8.

–Nu har grabbarna vunnit distriktets fyra största turneringar, säger tränaren Jan-Erik Flink.

IFK lever på att man har ett jämnare lag och en större bredd än konkurenterna.

–Vi har tolv riktigt bra spelare, sen fyller det på fler underifrån.

I finalen var det två spelare som höjde sig över mängden. Kristoffer Olsson och Christopher Björklund gjorde fem respektive tre mål.

Till A-final gick också pojkar D I. De vann också fyra matcher i gruppspelet, bland annat slog man Ankaret med 15-0. Två segrar till blev det i slutspelet men i finalen vann Hörbylaget IK Lågan med uddamålet, 9-8. Övriga lag från IFK Kristianstad misskötte sig inte. Pojkar C I gick till A-slutspel efter två segrar och två oavgjorda men åkte sen ut mot KFUM Lundagård. Pojkar C II vann en match och spelade oavgjort i en i gruppspelet, slog sedan ut Kävlinge innan man åkte ut mot danska Hilleröd.

Äldsta laget, herrjuniorer, hade det jobbigt i gruppspelet med fyra förluster men i B-slutspelet (Haribo cup) vann man första matchen men förlorade andra.