Annons

Från Frölunda till HV71 – Lenc klar

Radan Lenc flyttar några stenkast österut.
Den tjeckiske forwarden lämnar Frölunda och är klar för SHL-rivalen HV71.
Ishockey • Publicerad 2 november 2022
Radan Lenc har gjort sitt i Frölunda. Arkivbild.
Radan Lenc har gjort sitt i Frölunda. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Lenc kom till Frölunda i slutet av förra säsongen på ett korttidskontrakt. Ett kontrakt som förlängdes med två år efter en lyckad avslutning på säsongen.

Men nu bryts kontraktet med Frölunda i förtid.

Annons

”Det är alltid tråkigt att skiljas åt, men det här är rätt beslut för oss. Radan är en kanonkille som har gett allt för Frölunda och vi önskar honom lycka till i den fortsatta karriären”, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande.

På 16 matcher den här säsongen har Lenc gjort två mål och tre assist.

Nu fortsätter karriären i Jönköping och HV71. Klubben presenterade Lenc bara några timmar efter det blev officiellt att han och Frölunda gick skilda vägar.

"Jag ser fram emot att ansluta till HV71, som jag vet är en förening med en fin historik. Jag hoppas kunna bidra energi och bra spel för att HV71 ska bli framgångsrika", säger Lenc i ett pressmeddelande.

Kontraktet sträcker sig till och med 2024.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons