Annons

Franskt tv-avtal brutet - löner i fara

Fotboll • Publicerad 11 december 2020
Mediapro bryter sitt tv-avtal med franska Ligue 1. Arkivbild.
Mediapro bryter sitt tv-avtal med franska Ligue 1. Arkivbild.Foto: Michel Spingler/AP/TT

Det spanska mediaföretaget Mediapro bröt på fredagen sitt tv-avtal med den franska ligaförbundet. Avtalet, som gav företaget 80 procent att sändningsrättigheterna till högsta fotbollsligan Ligue 1, var värt totalt 30 miljarder kronor, 8,5 miljarder per år.

När Mediapro i oktober inte kunde betala ut tv-pengarna till klubbarna tvingades ligaförbundet ta ett statligt lån, och nu kommer alltså beskedet om att avtalet bryts. Det kan få svidande ekonomiska konsekvenser för klubbarna.

Annons

– Om ligan inte kan få ett nytt lån, vilket är väldigt osäkert i nuläget, kommer många klubbar inte kunna betala ut löner i vår, sade Stade de Reims ordförande Jean-Pierre Caillot till Le Parisien i veckan.

Mediapros medgrundare Jaume Roures sade i veckan att det avslutade samarbetet beror på coronapandemin. Canal + förhandlar just nu med det franska ligaförbundet om ett nytt tv-avtal.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons