Annons

Fredrik Landin lämnar IFK

Målvakten Fredrik Landin tackar för sig efter tre säsonger i den orangea tröjan.– Det är dags för mig att göra något nytt, både på och utanför handbollsplanen, säger Landin till Bladetsporten.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 20 mars 2017
Foto: Bosse Nilsson
Foto: Bosse Nilsson

Fredrik Landin hämtades från moderklubben Sävehof till IFK Kristianstads utvecklingstrupp inför säsongen 2014/2015.

Han gick sitt sista år på gymnasiet på NIU i Kristianstad och tog studenten sommaren 2015.

Annons

Efter det har det blivit ytterligare två säsonger i IFK, där han under delar av säsongen 2015/2016 var utlånad till Vinslöv som då spelade i allsvenskan.

Den här säsongen har han varit förstemålvakt i IF i division I och den här veckan kan göra sina två sista matcher i klubben (om det inte blir allsvenskt kval).

– Jag satt ner med "Jeppe" (Larsson) för ett tag sedan och vi var båda ganska överens om att jag behöver något nytt. Jag känner själv att det är dags att röra på sig efter tre år här, säger Landin.

IF har ju chansen att gå upp i allsvenskan, hade inte det lockat?

– Det är klart att det hade, men det här handlar inte bara om handbollen. Jag funderar på att börja studera och rent privat känner jag för att röra på mig.

Är det Göteborg som lockar igen?

– Det är väl inte omöjligt, åtminstone vill jag komma närmare Göteborg.

Var spelar du nästa säsong?

– Inget är klart än, jag har kontakt med en del svenska klubbar. Vi får se vart det landar.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons