Annons

Frölunda gör miljonvinst trots coronakrisen

Frölunda redovisar en vinst på 9,7 miljoner kronor.
Trots pandemin som bland annat ställde in slutspelet.
Ishockey • Publicerad 12 juni 2020
Frölunda redovisar en stor vinst, trots den rådande coronakrisen. Arkivbild.
Frölunda redovisar en stor vinst, trots den rådande coronakrisen. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Coronakrisen har tvingat många idrottsföreningar till drastiska åtgärder och pressar deras ekonomi hårt.

Men trots det redovisar regerande mästarlaget Frölunda en vinst på 9,7 miljoner, skriver GP.

Annons

I ishockeyklubbens kassa finns det i nuläget 44 miljoner kronor.

Frölunda har genomfört flera insatser för att rädda ekonomin. Bland annat har man permitterat all kanslipersonal och spelarna har valt att sänka sina löner med 10 procent under tre månader. Man har också fryst en del av spelarbudgeten.

– Det här är det bästa resultatet sedan 2006. Vi vann Champions Hockey League – och det gav oss runt två miljoner extra i resultatet. När det gäller likviditeten så är den dessutom mycket bättre. Den är lika stor som det egna kapitalet, säger ordförande Mats Grauers.

Men samtidigt oroar den ovissa säsongsstarten i höst, som riskerar att bli utan publik.

– Den 19 september tror jag inte att det är 12 044 i Scandinavium. För jag tror inte att det är tillåtet, säger Mats Grauers och syftar på det nuvarande förbundet på folksamlingar med över 50 personer.

SHL:s vd Michael Marchal sade nyligen till TT att ligan planerar för ett scenario där man kan tvingas spela hela säsongen utan publik. På GP:s fråga om klubben skulle klara en höst med tomma läktare svarar Mars Grauers så här:

– Om någon klubb kan klara det så är det Frölunda. Om vi tar det generellt för ligan så klarar inte SHL att spela en säsong utan publik. Då tvingas vi till förändringar med avtal för all personal. Nya avtal för hyror. Reskostnader kanske blir ännu dyrare. Men ingen liga, fotboll, ishockey eller handboll, klarar ett år utan publik – utan att du tvingas vidta väldigt kraftiga åtgärder. Men vi har skaffat oss ett bra utgångsläge – och det är vi oerhört tacksamma för.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons