Annons

Frölunda tillbaka på vinnarspåret mot Rögle

Frölunda kunde vända och vinna seriefinalen mot Rögle (3–2).
Ishockey • Publicerad 5 december 2020
Frölundas Theodor Lennström avgjorde matchen med sitt mål (3-2) under lördagens möte mellan Frölunda och Rögle i Scandinavium.
Frölundas Theodor Lennström avgjorde matchen med sitt mål (3-2) under lördagens möte mellan Frölunda och Rögle i Scandinavium.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Frölundas Theodor Niederbach jublar över sitt första SHL.-mål (1-2) under lördagens match mellan Frölunda och Rögle i Scandinavium.
Frölundas Theodor Niederbach jublar över sitt första SHL.-mål (1-2) under lördagens match mellan Frölunda och Rögle i Scandinavium.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Rögles Simon Ryfors jublar över sitt mål (0–1) . Han har nu producerat poäng sju matcher i rad och leder Rögles skytteliga på med tio mål under säsongen.
Rögles Simon Ryfors jublar över sitt mål (0–1) . Han har nu producerat poäng sju matcher i rad och leder Rögles skytteliga på med tio mål under säsongen.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Frölunda kom till spel med tre raka förluster i bagaget, och därtill en målskillnad på 3–18 i baken. Men i seriefinalen var det ett nytänt göteborgslag som skrinnade ut på isen. Trots underläge 0–2 till sent i andra perioden kunde Frölunda vända och vinna.

Theodor Niederbachs reducering tretton sekunder före pausvilan blev oerhört betydelsefull. Det var juniorens första mål i SHL.

Annons

– Det var gött att spräcka den nollan. Jag fick en bra passning. Det var bara för mig att pricka mål, säger säger han efter matchen och ler med hela ansiktet.

Extra energi

– Deras reduceringsmål just före periodpausen gjorde det svårt för oss i tredje perioden, erkänner Rögles coach Cam Abbott.

– Nu är det ett mål ifrån. Då får man extra energi. Jag kände mig hetare i tredje, säger Theodor Lennström som kom att avgöra matchen.

Dels var han med i förspelet till Mattias Norlinders kvittering. Och sedan med sju minuter kvar pricksköt han segermålet i spel fem mot fyra. Pucken satt uppe i krysset bakom Rögles målvakt Christoffer Rifalk.

Segern var viktigt för ett sargat Frölunda.

Otroligt skönt

– Jag tyckte vi bet i ganska bra hela matchen. I dag lyckades vi vända matchen. Det var otroligt skönt, säger en euforisk Lennström efteråt.

Och Frölundas tränare Roger Rönnberg öser beröm över sina spelare.

– Jag tycker att lagen börjar från rätt ände. Det var en härlig hockeymatch. En hård och tät hockey. Vi kommer ut och jobbar hårt, spelar bra försvarsspel, analyserar han.

– Det här segern var viktigt för oss. Det är lite att slå fast vår identitet, vilken typ av lag vi är, säger Rönnberg.

I skuggan av Frölundas seger fortsätter Simon Ryfors att producera för sitt Rögle. Han stod för Rögles ledningsmål till 1–0 bara 0,6 sekunder (!) före första pausvilan. Han är nu Rögles bästa målskytt med 10 mål och har producerat poäng i sju raka matcher.

Annons

– Det är kul att det man tränat på och det man strävat efter ger utdelning. Det ligger mycket arbete bakom, säger han.

Det var lite speciellt att sätta pucken bakom Frölundas Niklas Rubin. Båda har fostrats av Hanhals, söder om Göteborg.

– Vi är kompisar. Så det är lite extra roligt att göra mål på honom, säger Simon Ryfors.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons