Annons

Fullt ös under finalkvällarna

Hennes bror har blivit evenemangets egen trollkarl. Nu vet också systern Cassandra Tollbring hur det känns att ta guld på Åhus Beachhandboll Festival. Rimbos F93:or tog en komfortabel finalseger mot Kortedala.
Sport • Publicerad 16 juli 2008
Det var god stämning under finalkvällarna. Bild: Tommy SvenssonFoto: 

- Det är så coolt. Vilket tryck. Och vilken publik. De sjunger och klappar. Och vilket ljus. Fantastiskt, säger en strålande glad målvakt Cassandra Tollbring.

Det är första gången som tjejerna i Rimbos F93-lag vunnit någon större cup.

Annons

Och vad passar bättre än att göra det i Åhus, på en dunkande centercourt. Ljusspelet med strålkastare och färgshow.

Taktfasta beachhandbollslåtar med klassikern Kalinka i spetsen.

Och en publik som hittade tonen.

Det behövs ingen trollkarl för att få fart på finalkvällen. År 2008 är finalkvällarna på Åhus Beachhandboll en magisk föreställning - ett självspelande piano.

- Det är härligt. Verkligen kul att kunna visa upp sig här. Jag är så glad, skrattar Cassandra.

Vad säger brorsan?

- Ha. Jag vet inte vad han säger, men han tycker säkert att det är coolt.

Ken Tollbring blev hela festivalens kelgris när han och ett gäng handbollsamatörer lekte hem guldet i elitklassen för ett par år sedan.

En stark attraktion och i slutet av veckan är Rimbograbbarna tillbaka för att underhålla beachhandbollspubliken.

Vad har du lärt av brorsan

Annons

- Jag har faktiskt aldrig spelat med eller mot honom, men han fick mig intresserad av att vara med här. Det är fler som har brorsor i det laget.

Cassandra Tollbring var en av förgrundsfigurerna i det Rimbo som först slog ut Åhus Handboll med minsta möjliga marginal i semifinalen.

Lagen följdes åt i målprotokollet och först i slutsekunden var det Cassandra som förpassade bollen i det tomma målet - 12-11.

- Hur det kändes? Ja det var rysningar. Jag visste ju att vi skulle få spela final.

- En besvikelse för tjejerna. Vi gick ju till final i fjol så det är klart att de ville upprepa det. Det är tillfälligheter som avgör, säger Åhustränaren Stanley Cederberg.

Cassandra Tollbring fortsatte sitt storspel i finalen och blev en av matchvinnarna mot Kortedala. Ett ryck med 5-1 avgjorde tillställningen I P93-klassen vann Lugi rysafinalen mot Lågan.

Slutet blev dramatiskt när Hörbygänget hämtade in ett tremålsunderläge till oavgjort vid full tid.

Lugilaget trodde dock att de hade vunnit men eftersom resultatvändaren råkade vända dubbelt så lämnades en protest in från Lågan. I förlängningen missade Lågan sitt gyllene läge och i stället gick segern till Lugi - ännu en seger till Lundalaget vid Åhus Beachhandboll.

Även på killsidan hade Åhus Handboll ett lag i semifinal men här var det just IK Lågan som drog det längsta strået.

Hörbylaget var lite starkare och stabilare. IFK Kristianstad hade fyra lag anmälda i P93 varav tre av lagen bestod av de spelare som tidigare representerade Näsby och vann Partille Cup i fjol.

Två av lagen gick till A-slutspel, men det tog stopp i åttondelen, respektive kvartsfinalen.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons