Fyra slumpmål stoppade Tyringe

Fyra mer eller mindre slumpmässiga mål satte stopp för Tyringe. Det blev "bara" oavgjort, 4–4, mot Olofström.
Sport • Publicerad 18 januari 2004

– Jag aldrig någonsin varit med om att släppa in fyra sådana mål, säger Tyringetränaren Jari Lehtinen.

0–1 var en lyftning från blå som gick direkt i mål.

3–2 i numerärt överläge där Tyringe knappt lät Olofström komma in i zon. Tobias Rydkvist styrde med ryggen mot mål in pucken på skott från Willie Johansson.

3–3 var ett självmål. Patrik Nyman slog ett "inlägg" från höger sarghörn.

Pucken tog på Jonas Håkanssons benskydd och ställde helt Fredrik Alm i målet.

4–4 kom med endast en minut kvar av matchen. I spel fyra mot fem lyckades Tobias Rydkvist trycka in kvitteringen som gav Olofström en poäng.

– Det var konstiga mål de fick, men målvakten har alltid del i att motståndarna gör mål, säger Fredrik Alm som annars var mycket duktig. Han gjorde bland annat en räddning som kunde blivit matchavgörande. Olofström kontrade och en pass i sidled friställde Henrik Andersson. Men Alm gjorde en mycket kvalificerad räddning.

Och på den nästföljande kontringen gjorde Mikael Gath 4–3. Gath visade att han inte bara är en målskytt.

I numerärt överläge höll han i pucken länge. Och efter en stund såg han Janne Sjödin vid den bortre stolpen, och passningen var perfekt. "Sjödda" hade bara att placera pucken i öppet mål. Dessutom visade han rutin och intelligens när han fick en knytnäve i ansiktet.

Istället för att slå tillbaka stod han bara kvar och tog ett par smällar till. Det gav Tyringe chansen i numerärt överläge.

Men Olofström kvitterade med en minut kvar av matchen som slutade oavgjord.

– Detta var en mycket jobbig poängförlust med tanke på hur de fick sina mål.

– Men det är det här som är tjusningen med ishockey. Tyvärr, får man väl säga idag, suckar Jari Lehtinen.

Carl Johan Bjäreborn

Matchfakta

Tyringe–Olofström 4–4 (0–1, 3–1, 1–2)

Första perioden:0–1 (11.03) Paul Winberg (David Collén).

Utvisningar:Tyringe:2x2 minuter, Olofström:2x2 minuter.

Skott:8–11.

Andra perioden:1–1 (5.26) Roger Nilsson (Stefan Franzén), 2–1 (8.58) Jan Sjödin (Mikael Gath), 3–1 (9.46) Jonas Lund (Jonas Abrahamsson), 3–2 (12.21) Tobias Rydkvist (Willie Johansson).

Utvisningar:Tyringe:1x2 minuter, Olofström:4x2 minuter.

Skott:14–3.

Tredje perioden:3–3 (14.34) Patrik Nyman (Harri Lönberg), 4–3 (17.33) Mikael Gath (Robert Örn), 4–4 (18.59) Tobias Rydkvist (Patrik Nyman).

Utvisningar: Tyringe:1x2 minuter, Olofström:2x2 minuter.

Skott:14–14 (36–28).

Domare:Matz Andersson, Skövde.