Annons

Gällstedt tar över Brynäs: "Bara en väg att gå"

En gammal Brynäsprofil får uppgiften att ta den anrika Gävleklubben tillbaka till SHL.
Niklas Gällstedt, senast assisterande tränare i schweiziska Zug, har skrivit på ett tvåårskontrakt som tränare för Brynäs.
Ishockey • Publicerad 13 april 2023
Brynäsdepp efter att laget åkte ur SHL tidigare i vår. Arkivbild.
Brynäsdepp efter att laget åkte ur SHL tidigare i vår. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

"Att inte ha Brynäs i högsta serien känns inte rätt, det finns bara en väg att gå och det är tillbaka till hockeyns finrum, där Brynäs hör hemma", säger Gällstedt till klubbens hemsida.

56-årige Gällstedt, med Södertälje som moderklubb, var under spelarkarriären back och hade Brynäs som klubbadress 1987-1994.

Annons

Sin tränarkarriär inledde han som juniortränare i Brynäs 2010-2015. Därefter har han varit i Schweiz (Kloten, Rapperswill-Jona, Zug) och Tyskland (Wolfsburg), nästan uteslutande som assisterande tränare.

Klubbdirektör Håkan Svedman om Gällstedt:

"Han balanserar ett värderingsbaserat ledarskap med hög hockeykompetens och har ett stort hjärta för Brynäs efter sina tidigare år här. Dessutom har han skaffat sig erfarenhet utifrån och kommer in med lite nya ögon och tankesätt vilket är precis vad vi behöver i Brynäs IF."

Brynäs förlorade nedflyttningskvalet mot Malmö efter 63 år i högsta serien.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons