Annons

Gamla styrelsen räddar IFK?

HANDBOLL Fram till sent igår kväll satt IFK Kristianstads ekonomiske rådgivare Roland Jensen i möte med delar av den gamla styrelsen. Uppdrag: rädda klubben undan konkurs. –Vi nådde inte riktigt ända fram. Jag väntar samtal under förmiddagen imorgon (läs idag) och då ska förhoppningsvis den sista pusselbiten falla på plats, säger Jensen till Bladetsporten.
Sport • Publicerad 24 januari 2001

IFK:s ekonomiske rådgivare vägrar konsekvent att avslöja några detaljer i förslaget som kronofogden får på sitt bord i eftermiddag eller senast imorgon förmiddag.

–Förhoppningsvis är finslipningen klar till middag så att jag sen kan lämna in förslaget till konofogden på eftermiddagen, säger Jensen. Klart är att IFK vill rensa bordet från skulder. Klubben säger sig inte vara intresserad av någon avbetalningsplan.

Annons

Det innebär att klubben behöver betala in närmare två miljoner kronor för att undvika konkurs. Pengar som, vad Kristianstadsladet erfar, personer i den gamla styrelsen är beredda att ställa upp med.

–Vi lägger korten på bordet, sen får vi se vad fogden säger.

IFK:s ekonomiske rådgivare är försiktig opmist.

–Vi kommer inte längre än så här och jag hoppas att fogden accepterar det. Beskedet lär dock dröja till början av nästa vecka. IFK-basen Ingvar Edvardsson pendlar mellan hopp och förtvivlan, men även han är optimist.

–Allvarligt talat, jag blir oerhört besviken om fogden inte köper förslaget. I så fall är de ute efter att sänka IFK.

Klart är i alla fall att IFK Kristianstad kommer till spel i den nya fortsättningsettan. På lördag är det match borta mot Västra Frölunda.n

Av Patric Nilsson 044-18 55 49
Av Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons