Gårdagens matcher i innefotbollen

Sport • Publicerad 4 januari 2001

VMIK/AIF-IFK Hässleholm I 1-6 (1-3)

Målen: 0-1 David Eek, 0-2 David Eek, 0-3 Jimmy Augustsson, 1-3 Kristoffer Åkesson, 1-4 Emil Eliasson, 1-5 Sac Cartwright, 1-6 David Eek.

Så gick det till: VMIK/AIF fick ett gyllene tillfälle att komma in i matchen i den första halvlekens slutminut, vid underläge 1-3: Henrik Kjellén fick öppet mål, men passningen gick en halvmeter bakom honom och han fick bara halvträff. Efter paus ökade Hässleholm tempot – och då hängde VMIK/AIF inte med. 1-4 och 1-5 kom inom loppet av en minut. Först hittade Andreas Dahl en fristående Emil Eliasson, sedan snurrade Sac Cartwright upp VMIK/AIF-försvaret och satte dit bollen. Matchens behållning: David Eeks hat trick. 1-0 var läckert. Han utmanade Per Bengtsson, när Eek ryckte stod Bengtsson stilla – eller så hängde han inte med… Sedan avslutade Eek med ett distinkt skott med vänsterfoten.

Perstorp-Vankiva 4-1 (1-0)

Målen: 1-0 Joakim Levin, 2-0 Dan Olofsson, 3-0 Dan Olofsson, 3-1 Johan Sandberg, 4-1 Dan Olofsson.

Så gick det till: Perstorp visade att laget utomhus håller till i division III – de var klassen bättre. De var steget före, snäppet snabbare och effektivare i avslutningarna. Värst var Dan Olofsson. Lagets skyttekung visade dels prov på det tunga artilleriet, 4-1 med sträckt vänsterfot från 15 meter, dels på placeringsförmåga, 3-0 med en lätt bredsida från två meter när 17-årige Mikael Andersson slog en genial och öppnande pass.

Hässleholms IF-Åhus HBK II 3-4 efter sudden death 3-3 full tid (1-1)

Målen: 0-1 Christian Emilsson, 1-1 Mattias Rickard, 2-1 Patrik Kristell, 3-1 Björn Karlsson, 3-2 Johan Stark, 3-3 Mattias Nilsson, 3-4 Martin Persson.

Så gick det till: Turneringens vändning! Fyra sekunder före slutsignalen för ordinarie tid nickade Mattias Nilsson in kvitteringen 3-3. Efter bara 14 sekunder in i sudden death hittade Martin Persson rätt med ett välplacerat skott. Annars såg det ut att vara Hässleholms match, framför allt efter paus när division IV-laget ökade tempot och unga Åhuslaget fick problem att stå emot. Men kämpartag till sista sekund gav Åhus ett avancemang och Hässleholm en snöplig sorti.

Bromölla II-Mjällby AIF 3-5 (2-2)

Målen: 0-1 Torbjörn Nilsson, 0-2 Torbjörn Nilsson, 1-2 Ola Karlsson, 2-2 André Karlsson, 2-3 Torbjörn Nilsson, 2-4 Johan Svensson, 3-4 Björn Andersson, 3-5 Torbjörn Nilsson.

Så gick det till: Favorittyngda Mjällby fick problem. Bromöllas sämstalag bjöd på tufft motstånd, det var först när superettan-laget skärpte koncentrationen, speciellt försvarsmässigt, som Mjällby gick ifrån. Framåt var namnet för dagen Torbjörn Nilsson, lagets spelande lagledare (!). Han prickade in fyra av lagets fem mål. Speciellt matchavgörande 5-3 var elegant: han kom fri, sköt, skottet blev en perfekt väggpass med stolpen och returen rullade han själv in. Han, tillsammans med kedjekompisen Johan Svensson, var bäst i Mjällby. Det andra kedjan, Peter Hiir-Salakka och Philip Jonasson, åstadkom inte mycket.

Önnestad-Kamp 1-4 (1-2)

Målen: 0-1 Kennet Kristiansson, 0-2 Martin Björk, 1-2 Ola Nilsson, 1-3 Thomas Persson, 1-4 Martin Björk.

Så gick det till: Önnestad hade säkert förhoppningar om att skrälla mot Kamp, men laget hade inte marginlerna på sin sida. Önnestad sköt och sköt, men antingen så räddade Kamps målvakt Emil Andersson eller så satt skotten någon decimeter utanför stolpen. Eller som när Henrik Lindström sköt mot öppet mål vid ställningen 1-4, då dök en Kampförsvarare upp och räddade på mållinjen. Hans lagkompis Fredrik Gunnarsson provade en cykelspark, men bollen gick i ribban och ner på mållinjen. Kamp avgjorde matchen i inledningen på andra halvlek. 3-1 och 4-1 kom innan två minuter var spelade av andra halvlek.

Åhus HBK I-KBI 5-3 (1-2)

Målen: 0-1 Henrik Winberg, 0-2 Tobias Ursprung, 1-2 Jimmy Olsson, 2-2 Fredrik Lovén, 3-2 Ludvig Nordeklint, 4-2 Jimmy Olsson, 4-3 Andreas Malmqvist, 5-3 Lukas Pettersson.

Så gick det till: Ludvig Nordeklint startade med en målvaktstavla, släppte in KBI-spelaren Henrik Winbergs skott från egen planhalva. Men sen tog ”Ludde” gruvlig revansch. Med ett mål och två assist vände han matchen. Han gjorde själv det viktiga 3-2-målet när han från egen planhalva lättade bollen över KBI:s målvakt Shpetim Husaj. Sedan frispelade han Jimmy Olsson med en långpass och Olsson vände och rullade in 4-2. Förutom målet och framspelningarna svarade han för flera kvalificerade räddningar – och de behövdes då KBI hade greppet om matchen, hade 2-0, innan Åhus vände.

Kristianstads FF–Ifö/Bromölla I 7–3 (3–1)

Målen: 1–0 Anders Svahn, 2–0 Anders Svahn, 3–0 Andreas Svensson, 3–1 Mikael Ivarsson, 4–1 Andreas Svensson, 4–2 Jonas Persson, 4–3 Mikael Ivarsson, 5–3 Anders Svahn, 6–3 Andreas Svensson, 7–3 Anders Svahn.

Så gick det till: Bromölla var aningen favorit till segern, men de blev tagna på sängen av KFF:s ruskiga öppning. Lars-Göran Edfors grabbar drog upp ett ruskigt tempo och efter drygt sex minuter kändes matchen avgjord – 3–0 till KFF. Bromölla försökte, hämtade in till underläge 3–4 när Mikael Ivarsson tryckte in reduceringen med två och en halv minut kvar. Men KFF svarade omgående, gjorde tre mål under resterande matchtiden och segern var odiskutabel.

Tollarp–IFK Hässleholm II 9–5 (3–2)

Målen: 1–0 Mikael Nilsson, 2–0 Christian Berndtsson, 2–1 Mikael Carls, 3–1 Ulf Löfqvist, 3–2 Miram Burazevic, 3–3 Peter Olsson, 4–3 Ulf Löfqvist, 4–4 Niklas Falk, 5–4 Ulf Löfqvist, 6–4 Pär-Ola Måretnsson, 7–4 Ulf Löfqvist, 8–4 Pär-Ola Mårtensson, 9–4 Fredrik Berndtsson (målvakt), 9–5 Peter Olsson.

Så gick det till: Tollarps kan tacka sin frisparksspecialist Ulf Löfqvist för avancemanget. Han prickade in tre frisparksmål när matchen stod och vägde. Hans mål betydde 4–3, 5–4 och 7–4. Samtliga var från samma läge: cirka tolv meter från mållinjen och snett till höger. Och Löfqvist gjorde likadant varje gång - inget kanonskott, utan en välplacerad bredsida. En gång utnyttjade han en dåligt placerad mur, han slog bollen på ”fel” sida om muren. Matchen avgjordes definitivt när Hässleholms målvakt Stefan Paulsson blev frilägesutvisad. Ställningen var 6–4 till Tollarp, så med en man mindre på banan i två minuter var Hässleholm chanslöst. Tollarp gjorde tre snabba mål under utvisningen, bland annat laddade målvakten Fredrik Berndtsson stora kanonen från 15 meter.

Domare: Tommy Johansson/Magnus Lindahl, Jörgen Persson/Alexander Bergström.

Publik: 1207.