gårdagens matcher i innefotbollsturneringen

Sport • Publicerad 18 december 2002

Målen:1–0 Henrik Andersson, 1–1 Tommy Raftmark, 2–1 Patrik Svensson, 2–2 självmål, 2–3 Tommy Raftmark, 3–3 Tobias Centrén, 4–3 Adam Persson, 4–4 Tommy Raftmark, 5–4 Patrik Svensson, 6–4 Martin Svensson, 7–4 Patrik Svensson, 8–4 Adam Persson, 9–4 Tobias Centrén. Så gick det till:Nävlinge höll länge jämna steg med ett ungt och tekniskt spelande Bromölla. Nävlinge hade chansen till en liten skräll. I nionde minuten gjorde Tommy Raftmark 3–2 för Nävlinge men Bromöllas kvittering kom snabbt. I andra halvleken avgjordes matchen på en, för Nävlinge, ödesdiger minut. Lagets målvakt Krister Mårtensson drog på sig sin andra varning och fick därmed lämna planen. Bromöllas brödrapar, Patrik och Martin Svensson, utnyttjade detta med var sitt mål. Efter det tröttnade Nävlinge och tvingades se sig besegrat. Matchens lirare:Patrik Svensson, Bromölla II. @Förhands-Rubrik:Rinkaby II-Ignaberga II 2-3 (2-0) Målen:1-0 Christian Svensson, 2-0 Ted Perdegård, 2-1 Joakim Pettersson, 2-2 Veidar Albinsson, 3-2 Andreas Håkansson. Så gick det till:Kvällens andra match såg länge ut att gå till sudden deatch, men med en sekund kvar avgjorde Andreas Håkansson till Ignabergas favör. Annars var det Rinkaby som började bäst och ledde rättvist med 2-0 i paus. I andra halvlek började Ignaberga rulla boll och Rinkaby var rejält tillbakapressade. Till slut vann Ignaberga rättvist i en ganska sömnig tillställning. Publiken fick i alla fall ett gott skratt då Tero Mäkkinen plockade ner bollen med händerna då bollen träffat kortsidan. Tero, sargen är tillbaka i idrottshallen! Matchens lirare:Andreas Håkansson, Ignaberga @Förhands-Rubrik:Viby II–Fjälkinge II 0–8 (0–3) Målen:0–1 Daniel Lundberg, 0–2 Björn Kjellkvist, 0–3 Patrik Persson II, 0–4 Patriok Persson II, 0–5 David Lundberg, 0–6 Björn Kjellkvist, n0–7 Rasmus Jönsson, 0–8 Björn Kjellkvist. Så gick det till:Fjälkinges yngre lag ville inte vara sämre än klubbens ”gamlingar” (som vann sin första match med 13–0), så man körde över Vibys andralag med 8–0. Redan efter en minuts spel hade Fjälkinge tagit en 2–0-ledning och därefter bjöd man aldrig in sin motståndare i matchen. Fjälkinges store segerorganisatör var Daniel Lundberg som förutom två mål även elegant assisterade till ett par mål. Matchens lirare:Daniel Lundberg, Fjälkinge II. @Förhands-Rubrik:Näsby I–Vankiva I 5–2 (3–1) Målen:0–1 självmål, 1–1 Joel Nilsson, 2–1 Farud Ibrakovic, 3–1 Farud Ibrakovic, 4–1 Christian Johansson, 4–2 Patricio Valdes, 5–2 Krister Oinonen. Så gick det till:Vankiva tog ledning på ett, för Näsby mycket snöpligt självmål. Vikarierande målvakten Joel Nilsson missade en bakåtpassning och bollen rullade in i mål. Näsby replikerade dock och gick fram till 3–1, därefter pressade laget hårt för ytterligare mål men resultatet stod sig till pausvilan. Näsbys fjärde var matchens klart snyggaste. Näsbyliraren Christian Johansson lyfte bollen i en hög båge över en stående Håkan Johansson i Vankivas mål, från två meters håll. Matchens lirare:Christian Johansson, Näsby I. @Förhands-Rubrik:Hässleholms IF I–Lönsboda II 9–1 (3–0) Målen:1–0 Benny Palmqvist, 2–0 Fredrik Svensson, 3–0 Artan Alija, 4–0 Emil Bengtsson, 5–0 Besnik Vilanca, 5–1 Fredrik Pettersson, 6–1 Benny Palmqvist, 7–1 Artan Alija, 8–1 Besnik Vilanca, 9–1 Johan Sandberg. Så gick det till:Vi fick igår se Hässleholms svar på Zlatan – Artan Alija, HIF:s store artist och dribbler bjöd på ett par fina uppvisningar. Men Alija var i gott sällskap. Även Johan Sandberg och Emil Bengtsson visade att de kan snurra en och annan motståndare och tuffingen Besnik Vilanca är inte bara stor och stark, han kan spela fotboll också. Matchens lirare:Artan Alija, Hässleholms IF I. @Förhands-Rubrik:Näsum I–Skepparslöv I 6–3 (3–1) Målen:1–0 Paul Stenstr, 2–0 Martin Olsson, 3–0 Henrik Olsson, 3–1 Håkan Hellberg, 4–1 Paul Stenström, 4–2 Henrik Johansson, 5–2 Paul Stenström, 5–3 Anders Nilsson, 6–3 Martin Olsson. Så gick det till:Näsum chockstartade och gjorde 3–0 på fyra minuter. Håkan Hellberg reducerade för Skepparslöv med ett par minuter kvar av första halvlek. Skepparslöv fick lite luft under vingarna och jagade ytterligare ett reduceringsmål. I början av andra släcktes dock hoppet när Paul Stenström lyfte in 4–1 medan Skepparslövskeepern Jesper Nilsson simmade ryggsim på parketten. Efter det var det avgjort och Näsums kunde bevaka sin ledning. Matchens lirare:Paul Stenström, Näsum I. @Förhands-Rubrik:VMA IK II–Broby II 3–2 (1–1) Målen:1–0 Henrik Kjellén, 1–1 Pär Järvinen, 2–1 Erik Larsson, 2–2 Robert Persson, 3–2 Joakim Gedenryd. Så gick det till:En jämn historia som fick sitt avgörande i mitten av andra halvlek. Brobys spelande tränare Pär Järvinen drog på sig en utvisning och på den följande frisparken sköt Joakim Gedenryd in det avörande 3–2-målet. Innan dess hade lagen följts åt i målprotokollet. Vid VMA:s två första mål var Erik Larsson inblandad. Vid 1–0 snurrfintade han sig förbi två Brobyförsvarare och frispelade sedan Henrik Kjellén. Vid 2–1 sköt han själv in bollen. Matchens lirare:Erik Larsson, VMA IK II. @Förhands-Rubrik:Nosaby II–Vittskövle I 4–3 efter förlängning, 3–3 (1–1) Målen:1–0 Marcus Almborg, 1–1 James Ekblad, 2–1 Anders Hansson, 2–2 Joakim Bjuvegård, 3–2 Anders Hansson, 3–3 Jens Andersson, 4–3 Andreas Hörjel. Så gick det till:De flesta av de 384 i publiken hade lämnat idrottshallen före kvällens sista match. De får skylla sig själva. Det blev den klart roligaste och mest sevärda. Mycket tack vare att domarna Henrik Reffers och Alexander Bergström beivrade de förseelser de skulle. Sammanlagt blev det elva utvisningsminuter och således flera lägen för båda lagen att spela i numerärt överläge. Det började hetta till ett par minuter in i andra halvlek. Minuten efter att Anders Hansson från halva plan prickat in 2–1-skottet i krysset satt tre Nosabyspelare satt på utvisningsbänken. Joakim Bjuvegård tog tillvarapå chansen och gjorde 2–2. Anders Hansson gav Nosaby åter ledningen innan Jens Andersson, med en halv minut kvar, satte 3–3 när en halv minut återstod. I första förlängningsperioden fick lagen var sin spelare utvisad och den andra perioden var bara en halv minut gammal när Andreas Hörjel, direkt från utvisningsbåset, avgjorde matchen. Matchens lirare:Anders Hansson, Nosaby II. Domare:Alexander Bergström, Kent Lindfors, Mats Olsson, Henrik Reffers. Publik:384. Kvällens matcher 18.30 Vanneberga II-Österslöv I 18.55 Venestad II-Edenryd 19.20 KBI II-Huaröd 19.45 Ovesholm II-Gualöv I 20.10 Knislinge II-KFF III 20.35 Kiaby I-Önnestad I 21.00 Hanaskog I-Yngsjö I 21.25 Åsum II-Linderöd I

@Förhands-Rubrik:Bromölla II–Nävlinge I 9–4 (3–3)