Annons

Garpenlöv räknar bort målspottaren

Filip Forsberg vore den perfekta förstärkningen till Tre Kronors VM-lag – och hans Nashville är på väg ur Stanley Cup-slutspelet.
Problemet är att forwardsstjärnan blir kontraktslös.
Ishockey • Publicerad 8 maj 2022
Johan Garpenlöv tror inte att Filip Forsberg ansluter till VM.
Johan Garpenlöv tror inte att Filip Forsberg ansluter till VM.Foto: Christine Olsson/TT

Stjärnfyllt på backsidan – tunnare bland forwards.

Så ser Tre Kronors VM-lag ut i nuläget.

Annons

Så Filip Forsberg, 42 mål och delat bäste svenske målskytt i NHL tillsammans med Calgarys Elias Lindholm, vore en drömförstärkning.

Nashville ligger under med 0–3 i matcher mot Colorado och kan slås ut natten till tisdagen – men Garpenlöv är pessimistisk då den svenske stjärnan blir kontraktslös och som free agent väntas skriva ett jättekontrakt i sommar.

– Det är klart att vi kommer att ställa frågan, skicka något meddelande till honom, men han kommer att skriva ett rätt saftigt kontrakt framöver och det är jättesvårt med försäkringen. Vi vet vad vi kommer att få för svar, säger Garpenlöv, innan han tillägger:

– Men man vet aldrig...

Klingberg VM-klar

Garpenlöv kommer att ta med sig 25 spelare när Tre Kronor på onsdag reser till VM. Men alla spelare kommer inte att anmälas till truppen direkt utan Garpenlöv kommer att hålla platser öppna för fler NHL-förstärkningar.

– Kan vi addera några spelare så kan vi göra en bra resa.

Två backar och två forwards ska bort från truppen i Beijer Hockey Games. En av ersättarna blir OS-forwarden Carl Klingberg som ansluter efter sitt finalspel i Schweiz, uppger hockeynews.

Även Anton Lander, lagkapten i OS, och lagkamrat med Klingberg, bör vara aktuell. Dessutom blir spelare från SM-finallagen Luleå och Färjestad snart tillgängliga.

"Kan tampas"

Garpenlöv är nöjd med VM-genrepet på hemmaplan, segrar mot Finland och Schweiz och förlust mot Tjeckien.

– Vi kan tampas mot de bästa lagen. Jag tycker vi borde ha vunnit i den första matchen mot tjeckerna och sedan har vi vunnit de två resterande matcherna, säger han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons