Gefle besegrade Landskrona på bortaplan

Sport • Publicerad 17 april 2001

FOTBOLL. Nykomlingarna Gefle vann överraskande borta mot tippade topplaget Landskrona BoIS med 2–1 – trots att man fick klara sig med tio man sista kvarten.

Den andra nykomlingen – IFK Malmö – såg ut att gå mot seger borta mot norrköpingslaget Sylvia.

Men Sylvias Lars Åkerberg kvitterade Malmös ledning i 74:e minuten, och matchen slutade 1–1.

Öster avgjorde i första halvlek hemma mot Motala efter mål av Mattias Johansson och forne Hässleholmspelaren Daniel De Stefano. 2–0 blev också slutresultatet.

Kalmar FF, också tippat som topplag i Superettan år, besegrade Frölunda hemma med 3–1 efter att nyförvärvet från Djurgården, Lucas Nilsson, gett hemmalaget ledningen redan i andra matchminuten.TT