Annons

Gif Sundsvall allt närmare allsvenskan

Gif Sundsvall är väldigt nära allsvenskan nästa år efter 4–1 borta mot Norrby.
Med två matcher kvar att spela i superettan har Giffarna sex poängs försprång till Helsingborg.
Fotboll • Publicerad 7 november 2021
Gif Sundsvalls Pontus Engblom. Arkivbild.Foto: Mats Andersson/TT

Tränaren Henrik Åhnstrand vill inte prata om tabelläget, där det räcker för Gif Sundsvall att ta en poäng i någon av de två sista matcherna för att återvända till allsvenskan, men säger till Discovery+:

– Jag vill inte byta med något annat lag. Jag är så stolt över det vi gjort hela hösten, vi är svårslagna. Vi har steppat upp och fått ihop laget, det finns ett fantastiskt engagemang, säger han.

Annons

Sundsvalls poängsvit är nu uppe i tio raka matcher.

– Vi har blivit ett tuffare lag att möta, vi försvarar oss bättre. Och vi har blivit bättre på att skapa målchanser från ingenting. Och mål har vi gjort i höst, säger Åhnstrand.

Tabellfyran Norrby hade en liten chans att ta den andra direktplatsen till allsvenskan, men hade då behövt seger hemma i Borås. Nu väntar i stället ett försök att nå tredjeplatsen som innebär kval till allsvenskan.

Sundsvalls lagkapten Pontus Engblom svarade för lagets två första mål och var inblandad i det tredje. De övriga målen gjordes av Linus Hallenius, hans 14:e för säsongen, och Pontus Silfwer som gjorde sitt första mål i år.

Robin Strömberg gjorde Norrbys mål i slutminuten i första halvlek efter en hörna.

Tabelledande Värnamo har redan säkrat en plats i allsvenskan nästa år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons