Annons

Gjorde första NHL-målet på två år

Ishockey • Publicerad 16 mars 2021
Floridas Gustav Forsling, till vänster, gjorde sitt första mål för laget i segermatchen mot Chicago. Här med Juho Lammikko och Ryan Lomberg. Arkivbild.
Floridas Gustav Forsling, till vänster, gjorde sitt första mål för laget i segermatchen mot Chicago. Här med Juho Lammikko och Ryan Lomberg. Arkivbild.Foto: Karl B DeBlaker/AP/TT

Gustav Forsling gjorde sitt första mål för Florida när Chicago besegrades med 6–3 i NHL-ishockeyn.

Det var också den förre Linköpingsspelarens första NHL-mål på drygt två år.

Annons

– Det var på tiden, jag har haft gott om chanser men inte lyckats få in pucken, så det var skönt att se den gå in, säger Forsling till Aftonbladet.

– Jag är över huvud taget nöjd med mitt spel, det känns bra. Men jag har ju spelat för coach Q tidigare och vet hur han vill att man ska agera. Därför har jag kommit in i det väldigt naturligt här.

Tränaren han pratar om är Joel Quenneville som 24-åringen hade som tränare i sin förra NHL-klubb Chicago. Forsling spelade för Chicagos organisation mellan 2016 och 2019. Förra säsongen blev det enbart spel i AHL-laget Charlotte Checkers.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons