Glas målskytt för Bayern igen

Fotboll • Publicerad 4 september 2021
Hanna Glas i OS-finalen mot Kanada. Arkivbild.
Hanna Glas i OS-finalen mot Kanada. Arkivbild.Foto: Andre Penner/AP/TT

Landslagsförsvararen Hanna Glas har inlett säsongen på bästa sätt i tyska Bayern München. I ligamatchen borta mot Sand gjorde svenskan mål för andra matchen i rad.

28-åringen nådde högst på en hörna i den 37:e minuten och nickade in 2–0 till det regerande mästarlaget.

Drygt en kvart tidigare hade Linda Dallmann gjort ledningsmålet. Lea Schüller fastställde slutresultatet till 3–0 i andra halvlek.

Bayern har fått en strålande start på säsongen. I första omgången vann laget med klara 8–0 hemma mot Bremen – även då skrev Glas in sig i målprotokollet.

Sofia Jakobsson, som anslöt till Bayern från Real Madrid inför säsongen, blev inbytt i den 82:a minuten och fick göra sina första tävlingsminuter i sin nya klubb.