Glimma föll mot Boro/VHC

Det blev en tung förlust för Glimma då man bortamötte Boro/VHC i går. Efter ett stort spelövertag kunde hemmalaget till slut vinna med 7–0 (3–0, 2–0, 2–0).
Sport • Publicerad 12 december 2002

Hemmalaget Boro/VHC var starkare, tyngre och hade mer fart under skridskorna i gårdagens match i division II. Redan efter 55 sekunder kunde Joakim Andersson trycka in ledningsmålet framspelad av Tomas Augustsson. Glimma kämpade för att få till ett eget spel, men det stod tidigt klart vem som skulle vinna det viktiga mötet. De första tio minuterna var mer eller mindre en konstant press från hemmalagets sida. Inte ens med en man mer på isen kunde Glimma skapa något eget spel. – Istället släpper vi in två mål med en man mer, säger Glimmatränaren Peter Andersson. Glimma fick satsa på kontringsspel och hade ett par farligheter i den första perioden. – Boro hade en helt annan fart på spelet. Vi var lite tröga, säger Andersson. I den andra perioden duggade utvisningarna tätt och Boro tilldömdes en straff i den 13 minuten, som dock missades. Men Boro fortsatte sin press och efter 16.06 fick man utdelning. Matchens lirare Tomas Augustsson gjorde 4–0 och två minuter senare höll han sig framme igen och gjorde 5–0 i numerärt underläge. I den sista perioden slappnade Boro av och lät Glimma flytta upp spelet. Bäst i Glimma var målvakten Daniel Ekberg och Johan Eliasson. – Boro var tyngre och hade mer fart och de får allt för öppna lägen som de utnyttjar, säger Daniel Ekberg. Nu väntar match mot Diö på söndag. – En dödsviktig match, säger Peter Andersson. Mats Karlsson Matchfakta Boro/VHC–Glimma 7–0 (3–0, 2–0, 2–0) Första perioden:1–0 (0,55) Joakim Andersson (Tomas Augustsson), 2–0 (9,05) Jörgen Augustsson (Jonas Greider), 3–0 (18,15) Anton Josefsson (Andreas Gustafsson). Andra perioden:4–0 (16,06) Tomas Augustsson (Andreas Eriksson, Mattias Karlsson), 5–0 (18,57) Tomas Augustsson. Tredje perioden:6–0 (2,52) Peter Ökvist (Andreas Karlsson), 7–0 (13,44) Peter Johansson (Andreas Gustafsson). Skott:50–26 (16–7, 18–7, 16–12). Utvisningar, Boro/VHC:5x2 min. Glimma:7x2 min. Domare: Tobias Fernström, Kalmar. Publik: 275.