Annons

Glimma med grus i maskineriet

ISHOCKEY GLIMÅKRA. Något har hänt med höstens poängmaskin Glimma Hockey. Frågan är vad. – Det funderar jag också på, sa tränaren Nisse Nilsson efter 1–6–förlusten mot Helsingborg i går.
Sport • Publicerad 11 januari 2001

I höstas gick Glimma fram som en slåttermaskin i hockeytvåan och var bara två poäng ifrån att gå upp i division I.

Nu, efter omstarten i den nya serien alltvåan, hackar maskinen betänkligt. Svaga 3–3 mot Nässjö i premiären blev pinsamma 1–6 i går.

Annons

–Jag vet inte var farten och engagemanget har tagit vägen. Vi ställer inte upp för varandra som vi gjorde i höstas. Det är precis som att vi är nöjda med att första målet är uppnått och inte har någon geist att gå vidare, funderade Nisse Nilsson. I går var Glimma aldrig nära någon poäng.

Helsingborg, som Glimma tog tre av fyra poäng mot innan jul, har förstärkt med fyra spelare under juluppehållet och var nu bättre i allt – men ändå utan att imponera.

–Jag tycker inte heller att de var särskilt bra. Hade vi spelat som jag vet att vi kan i våra bästa stunder så hade vi gett dem en match. Det är det ingen tvekan om, sa Nisse Nilsson.

Glimma var dock aldrig med i matchen. Helsingborg fick en drömstart när Mikael Gath satte 1–0 bakom Kristoffer Nilsson efter 38 sekunder – och redan då såg vi vad som väntade.

20 minuter senare, i första pausen, hade Helsingborg gjort tre mål till.

Och bara minuter senare, i första bytet i andra perioden, gjorde nämnde Gath 5–0 och släckte alla eventuella poängdrömmar för Glimma. Resten av matchen var en enda lång väntan.

–Jag tycker ändå vi gjorde vad vi kunde för att vi skulle vakna till. Men vi fick ingen kick av ändringarna heller, sa Nisse Nilsson, som redan ser allvaret i Glimma klena start:

–Nu har vi Värnamo på söndag och då får vi visa vad vi vill med det här. Ska vi vara med och slåss om de två kvalplatserna måste vi vinna då.

Anmärkningsvärt från matchen i går är också att förre Kristianstads IK–forwarden Pär Persson startade matchen som – back!

Det säger en hel del Glimmas klena backbestånd.

Av Martin Kroon
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons