Glimma tappade tremålsledning

Glimma HK hade chansen att ta ett stort steg ifrån kvalspelet i hockeyns div II när man gästade Lund och mötte en av jumbokandidaterna.
Sport • Publicerad 15 januari 2004

Trots överläge med 4-1 fyra minuter in på slutperioden tappade Glimma sin klara ledning och fick släppa en pinne ifrån sig, 4-4.

Glimma tappade allt i slutperioden, då Lund chansade med allt framåt och lyckades.

– Vi blev stressade helt enkelt, menade tränaren Reine Rydberg. Vi ville inte lägga ut pucken, blev lite övermodiga och detta straffade sig. Lund startade bäst och redan efter 23 sekunder fick Johan Svensson i Glimmamålet visa sig på styva linan. Och efter 2,17 tog Lund ledningen genom Simon Edberg. Glimmaspelarna verkade inte ha vaknat på rätt sida och det var inte mycket som stämde i inledningsskedet.

Efter 8,55 fick Lund en spelare utvisad och efter 9,33 ytterligare en spelare. Glimma spelade således 5 mot 3, men hade väldigt svårt att komma till avslut. Det var först när det återstod sex sekunder som Magnus Gustavsson kunde kvittera.

7,47 tog också Glimma ledningen genom Magnus Rosenstråle efter fin passning av Henrik Nilsson.

I andra perioden dominerade Glimma helt trots att man fick tre utvisningar på halsen. Glimma hade den goda vanan att precis när laget blivit fullt, så gjorde man mål!

Joakim Svensson gjorde 1-3 från kanten och han upprepade saken efter 12,27. Glimma borde gjort fler mål och punkterat fighten, men man nöjde sig med 1-4 efter två perioder. Saken verkade klar inför tredje perioden, men ingalunda.

Daniel Olofsson reducerade efter 4,30 liggande på isen och sedan duggade utvisningar tätt för Glimma. Johan Nilsson och Henrik Nilsson åkte ut och innan Glimma med fullt stod det 3-4. Och när Jonas Mathisen fick syna botbänken passade Andreas Timglas på att kvittera efter 13,52. Glimma var nu illa ute, men lyckades rädda en pinne.

– Trots allt så får jag vara nöjd med poängen, menade Reine Rydberg vidare, som gav Tomas Persson och Joakim Svensson ett extra plus.

Rune S Pehrsson

Matchfakta

Lunds IS-Glimma HK 4-4 (1-2, 0-2, 3-0)

Första perioden:1-0 (2,17) Simon Edberg (Andreas Timglas), 1-1 (11,27) Magnus Gustavsson (Henrik Nilsson), 1-2 (17,47) Magnus Rosenstråle (Henrik Nilsson).

Skott:12-14

Utv:Lund:2x2.

Andra perioden:1–3 (8,22) Joakim Svensson, 1-4 (12,27) Joakim Svensson (Henrik Nilsson och Håkan Joelsson)

Skott:7-11

Utv: Lund2x2, 1x10. Glimma:3x2.

Tredje perioden:2-4 (4,30) Daniel Olofsson, 3-4 (7,11) Tobias Berg, 4-4 (13,52) Andreas Timglas.

Skott:13-5.Totalt:32-30

Utv: Lund: Ett matchstraff. Glimma:5x2 min.

Domare:Roger Björklund, Malmö

Publik:42, de flesta från Glimåkra.