Annons

Göinge skrällde mot topplaget Helsingborg

Borta är man helt borta - hemma kan Göinge IBK besegra vilket lag som helst i serien. Den här gången var det Helsingborg som fick se sig besegrat med 2–3 i Broby Sporthall.
Sport • Publicerad 31 januari 2004

– En taktiskt mycket bra match – en laginsats, säger Martin Person, som gjorde sin första match från start för säsongen.

"Lilleman" som har haft ständiga knäproblem började i Nosaby på försäsongen, men trivdes inte. I Göinge har han sakteliga tränat upp sig under säsongen. Kanske kan han bli en förstärkning för den inte alltför breda Göingetruppen. Botten mot toppen var det som gällde igår – åtminstone i tabellen, knappast på planen.

Annons

– Känns märkligt att Helsingborg ligger trea. Det visar att årets division III–serie inte är särskilt bra, säger Göinges tränare Christian Persson.

Bortsett från matchupptakten och de avslutande fem–sex minuterna, så kändes Göinge IBK vassare än serietrean. Hemmalaget var snabbare, starkare i närkamperna och såg betydligt hetare ut. Försvarsspelet med Patric Håkansson och Anders Fransson i spetsen var lysande.

– Det är lätt att se vår kapacitet. Tyvärr är vi alldeles för ojämna. Det är därför vi ligger där vi ligger, säger Christian Persson. Göinge är två helt skilda lag hemma och borta. En förklaring till det är sjukdomar och skador.

– Vi har haft en märklig otur med skador och sjukdomar på nyckelspelare på bortamatcherna. Sist fick jag hoppa in som back. Johnny Lagerkvist jobbar dessutom alltid när vi spelar borta. Det betyder förstås en hel del, säger Persson.

Johnny Lagerqvists betydelse som bollhållare såg vi tydligt i gårdagens match. Johnny var också den som såg till att ge Göinge ledningen, efter två mållösa perioder. Direkt efter ökade Jimmy Carlsson på till 2–0.

Avslutningen på matchen blev högdramatisk. Göinge åkte på två raka utvisningar, den andra, något märklig och laget tvingades att spela tre mot fem. Helsingborg reducerade, men Göinge lyckades på ett närmast bragdbetonat sätt att hålla undan och ta tre viktiga poäng i bottenstriden.

Jens Brogren

Matchfakta

Göinge IBK–Helsingborg 3–2 (0–0, 0–0, 3–2)

Göinges mål:1–0 (44.45) Johnny Lagerkvist, 2–0 (48.00) Jimmy Carlsson, 3–1 (56.50) Johan Nilsson.

INNEBANDY BROBY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons