Annons

Golfstjärnor gör comeback – i simulator

Golfens världsstjärnor hittar annorlunda vägar för att kunna tävla igen.
I Sydkorea väntar en tävling utan publik och i Florida ska världsettan Rory McIlroy spela för välgörenhet.
I Europa är det däremot spel inomhus (!) som gäller.
Golf • Publicerad 6 maj 2020
Är förre världsettan Lee Westwood lika bra i simulatorn som ute på banan? Arkivbild.
Är förre världsettan Lee Westwood lika bra i simulatorn som ute på banan? Arkivbild.Foto: Fernando Llano

När idrotten så sakteliga försöker komma i gång igen i coronakrisen ligger golfen förhållandevis bra till för en snar comeback. De stora spelytorna och avsaknaden av kroppskontakt underlättar och herrarnas PGA-tour håller så här långt fast vid tanken att tävla igen om drygt en månad i Fort Worth, Texas.

Redan nästa vecka väntas några av damgolfens största stjärnor tävla på nytt i Sydkorea. Världssexan Kim Sei-young och världstian Lee Jeong-eun finns båda med i det utannonserade startfältet inför det koreanska LPGA-mästerskapet, en tävling som kommer att genomföras utan publik.

McIlroy med Johnson

Annons

Inga åskådare är heller välkomna till Seminole Golf Club i Florida nästa söndag. Då ska Rory McIlroy och Dustin Johnson möta Rickie Fowler och Matthew Wolff i en välgörenhetsmatch som hoppas såväl underhålla som bidra med mångmiljonbelopp till kampen mot corona.

"Det har varit svårt att bevittna vad många har tvingats uthärda de senaste veckorna på grund av covid-19-pandemin. Jag hoppas att vi kan ge lite andrum och underhållning till dem som tittar runt om i världen", säger McIlroy i ett uttalande.

Inomhusspel i Europa

Några av stjärnorna på herrarnas Europatour ska i stället tävla på klassiska banor som St Andrews Old Course och Valderrama, men de kommer inte känna vinden i ansiktet och doften av gräs. Fem spelare – bland annat förra världsettorna Lee Westwood och Martin Kaymer – ska i stället spela banorna i en golfsimulator i sina respektive hem. Med start på lördag ska kvintetten tävla fem veckor i rad och prischeckarna går sedan till coronarelaterad verksamhet.

Först i månadsskiften juli-augusti siktar Europatouren på att vara tillbaka och tävla på riktigt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons