Annons

Golfsvenskor trea i kampen om stor segercheck

Caroline Hedwall och Linnea Ström är båda med i tätstriden när Europatouren gästar Saudiarabien. Svenskorna är delad trea halvvägs in i den penningstinna tävlingen vid Röda havet.
Golf • Publicerad 5 november 2021
Caroline Hedwall ligger delad trea i Saudiarabien. Arkivbild.
Caroline Hedwall ligger delad trea i Saudiarabien. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Hedwall har inte gjort mycket väsen av sig på golfbanan sedan hon var med i Europas Solheim Cup-lag 2019, men på fredagen stod hon för en 66-runda för att nå totalt sju slag under par efter två dagar. Hon gick första nio hålen på fenomenala 30 slag, gjorde sedan en dubbelbogey på hål 13 efter att ha slagit bollen i vattnet, men kom tillbaka med ytterligare två birdies.

"Jag är stolt över mig själv att jag kom tillbaka och gick andra nio på par, så totalt sett var det en bra dag", säger 32-åringen i ett pressmeddelande.

Annons

Linnea Ström följde upp första rundans 68 slag med 69 för att ligga lika med Hedwall.

"Jag har personligen haft ett ganska tufft år, så det känns bra att vara tillbaka där uppe och bevisa för mig själv att jag hör hemma här", säger Ström.

Svenskorna är två slag bakom Alice Hewson, England. Hon leder ett före finländska Sanna Nuutinen inför den fortsatta kampen om segerchecken som är värd mer än en miljon kronor, ovanligt mycket för att vara på Europatouren.

I hyfsat slagläge finns också British Open-mästaren Anna Nordqvist, på elfte plats och med fem slag upp till Hewson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons