Annons

Guardiola tonar ned snacket om att vinna allt

Prestationerna hittills, form, slagstyrka... Manchester City har allt som krävs.
Men det ska göras också.
Hittills har City misslyckats i alla försök att vinna Champions League.
Fotboll • Publicerad 15 mars 2021
Pep Guardiola tonar ned snacket om att Manchester City kan ta fyra titlar de kommande månaderna. Arkivbild.
Pep Guardiola tonar ned snacket om att Manchester City kan ta fyra titlar de kommande månaderna. Arkivbild.Foto: Adam Davy/AP/TT

Vis av tidigare erfarenheter gör managern Pep Guardiola vad han kan för att dämpa förväntningarna inför säsongens avgörande månader – där CL-titeln är kronjuvelen i den omfattande pokaljakten.

Som första engelska klubb kan City vinna rubbet – Premier League, ligacupen, FA-cupen och Champions League. Ligatiteln är så gott som klar, framöver väntar final i ligacupen mot Tottenham och i de återstående turneringarna är City långt framme.

Annons

På tisdagskvällen är tanken att kvartsfinalspel i Champions League säkras i Budapest. City går in till returen mot Borussia Mönchegladbach med 2–0-ledning efter första matchen, som även den spelades på Puskas arena.

Tror inte på en kvadrupel

Fyra titlar finns inom allt närmare räckhåll, men vad som är teoretiskt möjligt är en sak, vad som verkligen uppnås en helt annan.

– Det har aldrig hänt tidigare att (en engelsk klubb) tagit fyra titlar och jag tror inte att det kommer att ske den här säsongen med det läge vi är i, säger Guardiola.

Och fortsätter:

– Det enda vi ska tänka på är den här matchen och sedan den mot Everton (kvartsfinal i FA-cupen till helgen). Jag vet inte vad som kommer att hända i slutet av säsongen.

– Vi bedöms efter de titlar vi tar. De tidigare lagen vann. Det här laget har inte vunnit något än och är så tillvida det sämsta jag haft. Det måste visa att det har vad som krävs för att vinna, säger Guardiola.

Årets upplaga av Manchester City vräker in mål – men har också en defensiv som talar för att klubben kan nå hela vägen i Champions League för första gången.

Starkare defensivt

Sex raka nollor i turneringen och inte ett insläppt mål på 616 minuter talar sitt tydliga språk.

– Att inte släppa in mål har stor betydelse i alla turneringar. Vad vi har åstadkommit tidigare är bra, men det innebär inte att det blir lika bra i morgon. Jag har stor respekt för "Gladbach". De har vapen och vet hur de ska använda dem.

Det är ett artigt konstaterande med tanke på att Mönchengladbach, där Oscar Wendt gör sin sista säsong, förlorat sex matcher på raken.

Annons

Och tränaren Marco Rose tycks inte vilja satsa en slant på att klubben vänder åttondelsfinalen.

– Det skulle vara mer än extraordinärt – det skulle vara en sensation. Vi har chansen att gå vidare, men vi måste också vara realistiska, säger han.

Hazard skadad igen

Real Madrid är favorit hemma mot Atalanta, men tränaren Zinedine Zidane kan inte räkna med Eden Hazard. Belgaren gjorde ett inhopp mot Elche i ligan i lördags, hans första framträdande sedan i januari.

Dessvärre skadade han sig på nytt. Klubben uppger att det rör sig om en muskelskada i bäckenet.

– Något har hänt, jag vet inte exakt vad, men jag hoppas att det inte är allvarligt, säger Zidane.

Fotnot: Manchester United är hittills den enda engelska klubb som lyckats vinna de två viktigaste inhemska titlarna – Premier League och FA-cupen – samt Champions League. Det hände 1999.

Fakta: Veckans matcher i Champions League

De fyra återstående returmatcherna i åttondelsfinalerna i Champions League avgörs i veckan.

Tisdag 16 mars:

Manchester City–Borussia Mönchengladbach (21.00). City vann den första matchen med 2–0.

Real Madrid–Atalanta (21.00). Real vann den första matchen med 1–0.

Onsdag 17 mars:

Bayern München–Lazio (21.00). Bayern vann den första matchen med 4–1.

Chelsea–Atlético Madrid (21.00). Chelsea vann den första matchen med 1–0.

Sedan tidigare är Porto, Dortmund, Liverpool och Paris SG klara för kvartsfinal.

Kvarts- och semifinalerna lottas fredag den 19 mars.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons