Annons

Guide: Skid-VM, lördag

De svenska damerna har redan samlat ihop sex medaljer på skid-VM i Oberstdorf. Men det kan bli fler, när det nu blivit dags för mästerskapets sista damlopp.
Och frågan är om de blågula åkarna kan snuva självaste Therese Johaug på guldet.
Här är det du behöver veta inför dagens tremil.
Skidor • Publicerad 6 mars 2021
Två gånger under VM har Therese Johaug kammat hem guldet framför Frida Karlsson, till vänster, och Ebba Andersson. Blir det svensk revansch på tremilen?
Två gånger under VM har Therese Johaug kammat hem guldet framför Frida Karlsson, till vänster, och Ebba Andersson. Blir det svensk revansch på tremilen?Foto: Adam Ihse/TT

Vad: 30 kilometer masstart, klassisk stil, damer, skid-VM i Oberstdorf, Tyskland.

När: I dag, klockan 12.30.

Annons

Tv/radio: SVT och P4 Radiosporten.

Svenska deltagare: Frida Karlsson, Ebba Andersson, Charlotte Kalla, Emma Ribom.

Svenska medaljchanser: Frida Karlsson har två silver och Ebba Andersson två brons från de två tidigare distansloppen på VM, båda gångerna slagna av Norges Therese Johaug. Den svenska duon lär blanda sig i medaljstriden igen, och för Karlsson väcker den här distansen fina minnen. För nästan exakt ett år sedan besegrade hon just Johaug på Holmenkollens klassiska tremil, och hon hoppas på nytt ge den suveräna norskan en match.

Favoriten: Therese Johaug vann samtliga distansguld i Seefeld för två år sedan och har alla möjligheter att göra om bedriften i Oberstdorf. Norskan har sett bättre ut än någonsin och var i en klass för sig både i skiathlon och på 10 kilometer fri stil. Allt annat än ett nytt Johaug-guld vore en överraskning.

Medaljörer, VM 2019: 1) Therese Johaug, Norge, 2) Ingvild Flugstad Østberg, Norge, 3) Frida Karlsson, Sverige.

Medaljörer, OS 2018: 1) Marit Bjørgen, Norge, 2) Krista Pärmäkoski, Finland, 3) Stina Nilsson, Sverige.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons