Annons

Guide: Skid-VM, söndag

Det är dags att ta farväl av skid-VM för den här gången.
I dag avslutas mästerskapet i Oberstdorf och som vanligt är det herrarnas femmil som står på programmet.
Här är det viktigaste att ha koll på inför VM:s sista tävlingsdag.
Skidor • Publicerad 7 mars 2021
Ryssen Aleksandr Bolsjunov, till höger, och Norges Johannes Høsflot Klæbo är två av guldfavoriterna när skid-VM avslutas med herrarnas femmil på söndag.
Ryssen Aleksandr Bolsjunov, till höger, och Norges Johannes Høsflot Klæbo är två av guldfavoriterna när skid-VM avslutas med herrarnas femmil på söndag.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Vad: 50 kilometer masstart, klassisk stil, herrar, skid-VM i Oberstdorf, Tyskland.

När: I dag, klockan 13.00.

Annons

Tv/radio: SVT och P4 Radiosporten.

Svenska deltagare: Jens Burman, William Poromaa, Björn Sandström och Johan Häggström.

Svenska medaljchanser: Burman siktar ofta högt, men har hittills aldrig nått den där pallplatsen vare sig på mästerskap eller i världscupen. Nu verkar han dock ha prickat formen, och hoppas kunna skrälla. Senast han körde en femmil gjorde han det också bra, när han blev åtta i Holmenkollen förra våren. Den gången var han bara sju sekunder från tredjeplatsen.

Favoriterna: Ryssen Aleksandr Bolsjunov och Finlands Iivo Niskanen är två av skidvärldens starkaste åkare, och lär dra upp ett högt tempo. Båda är sugna på guldet, men då krävs verkligen att farten är hög. För ingen vill ha med norrmännen – särskilt inte Johannes Høsflot Klæbo – hela vägen till en spurtuppgörelse. Allt annat än ryskt, finländskt eller norskt guld vore hur som helst en oväntad avslutning på mästerskapet.

Medaljörer, VM 2019: 1) Hans Christer Holund, Norge, 2) Alexander Bolsjunov, Ryssland, 3) Sjur Røthe, Norge.

Medaljörer, OS 2018: 1) Iivo Niskanen, Finland, 2) Alexander Bolsjunov, OAR, 3) Andrej Larkov, OAR.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons