Annons

Guide: Tredje finalen i SHL-slutspelet

Färjestad imponerade och kvitterade SM-finalen i ishockey i går kväll.
Mindre än 24 timmar senare är det dags igen när pucken släpps i Luleå i kväll för den tredje finalmatchen.
Ishockey • Publicerad 3 maj 2022
Luleå och Färjestad drabbar samman i den tredje finalen i kväll.
Luleå och Färjestad drabbar samman i den tredje finalen i kväll.Foto: Tommy Pedersen/TT

Var: Luleå, Coop Norrbotten arena.

När: Tisdag, 19.30.

Annons

Tv/radio: C More Hockey, P4 Radiosporten.

+ Luleås powerplay

Luleå gjorde visserligen ett mål i powerplay i den första finalen på hemmaplan. Den gången genom andraformationen. Betydligt trögare i den spelformen har det dock gått för förstaformationen med Linus Omark i spetsen.

Norrbottningarna fick en hel del chanser i går, bland annat när Färjestads Gustav Rydahl fick fem minuters utvisning för charging. Men spelet i numerärt överläge gick i stå och Omark-formationen väntar fortfarande på sitt första mål.

+ Lassinantti utbytt

Joel Lassinantti byttes ut inför den tredje perioden till förmån för Jesper Wallstedt. Lassinantti hade vid det laget släppt in tre mål men hade samtidigt stått för en hel del bra ingripanden. En viktig pjäs för Luleå och han behöver spela på en hög nivå för att laget ska återta ledningen i finalserien.

+ Lagkaptenens positiva inverkan

Linus Johansson gjorde målet mot Rögle som tog Färjestad till final. I den andra SM-finalen fortsatte han att visa vad han betyder. Lagkaptenen var stark i tekningscirkeln med tio av tretton vinster och stod dessutom för en assist. Johansson har nu gjort poäng i fem raka matcher.

Troliga formationer:

Luleå:

Annons

Målvakt: Joel Lassinantti (Jesper Wallstedt).

Backpar: Sami Lepistö–Erik Gustafsson, Julius Honka–Oscar Engsund, Pontus Själin–Filip Pyrochta (Jonathan Andersson).

Kedjor: Pontus Andreasson–Juhani Tyrväinen–Linus Omark, Brendan Shinnimin–Jack Connolly–Isac Brännström, Joonas Rask–Linus Fröberg–Konstantin Komarek, Einar Emanuelsson–Jonas Berglund–Carl Mattsson (Olli Nikupeteri).

Tränare: Thomas Berglund.

Färjestad:

Målvakt: Dominik Furch (Dennis Hildeby).

Backpar: Adam Ginning–Jesse Virtanen, Theodor Lennström–Joel Nyström, Albert Johansson–Mattias Göransson (Anton Berglund).

Kedjor: Marcus Nilsson–Jacob de la Rose–Michael Lindqvist, Joakim Nygård–Gustav Rydahl–Per Åslund, Victor Ejdsell–Linus Johansson–Daniel Viksten, Patrik Lundh–Martin Johansson–Pontus Widerström (Oscar Lawner).

Tränare: Tomas Mitell.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons