Annons

Guldhjälten missar VM: "Pissigt och hopplöst"

Valter Chrintz missar definitivt hemma-VM i handboll som inleds om två månader.
Füchse Berlin-spelaren skadade ena korsbandet i en match i helgen och blir borta säsongen ut.
Handboll • Publicerad 7 november 2022
Valter Chrintz. Arkivbild.
Valter Chrintz. Arkivbild.Foto: Annika Byrde/NTB/TT

Chrintz skadade sig i söndags när klubblaget Füchse Berlin spelade mot Minden och fick bäras ut på bår. Under måndagen konstaterades det att främre korsbandet är av.

– Jag har landat på det jävla knäet hur många gånger som helst i min karriär, men jag känner ju det direkt när jag landar. Det var mest obehagligt, underdelen och överdelen i knät gick åt två olika håll, säger han till Kristanstadsbladet.

Annons

I stället för ett eventuellt hemma-VM i vinter väntar operation och en lång rehabilitering för 22-åringen.

– Det känns lite blandat. Pissigt, hopplöst och allmänt tufft. Det var det här året jag skulle få känna på det mer och mer och verkligen komma in i det. Ta vara på chanserna jag får. Sedan har det inte gått världsbäst, men man lär sig också, säger Chrintz.

22-åringen var en av hjältarna när Sveriges herrlandslag tog EM-guld i Budapest i januari efter att ha besegrat Spanien med 27–26 i finalen.

Under mästerskapet blev Chrintz framför allt uppmärksammad efter att i mellanrundan ha satt den avgörande straffen i slutsekunderna av 24–23-segern mot Norge.

Sverige inleder handbolls-VM med match mot Brasilien i Scandinavium i Göteborg den 12 januari nästa år. Chrintz är dock inte säker på om han hade blivit uttagen även om han hade varit frisk och han var inte med i truppen som spelade Euro Cup i oktober.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons