Annons

Guldkampen lever vidare: ”Ville blåsa liv i serien”

Seriefinal på Maxilandia och Fjälkinge IF skulle säkra seriesegern i nordöstra femman.
Då vann Vanneberga IF med 6–2 (!) och tar upp jakten på guldet.
– Vi hade som mål att blåsa liv i serien igen och det gjorde vi med råge, säger Jens Larsson, tränare i Vanneberga IF.
Fotboll/Fjälkinge • Publicerad 22 september 2018
Robin Gunnarsson gjorde två mål på sin gamla klubb när Vanneberga IF vann seriefinalen med tennissiffror.
Robin Gunnarsson gjorde två mål på sin gamla klubb när Vanneberga IF vann seriefinalen med tennissiffror.Foto: Bosse Nilsson

Fjälkinge IF hade chansen att vinna femman igen för första gången sedan 2007.

Men champagnen får läggas på kylning.

Annons

Fjälkinge är visserligen kvar i förarsätet med två omgångar kvar av nordöstra femman, men serieledningen krympte från fem till två poäng.

Utmanaren Vanneberga IF var nämligen ordentligt på hugget och rivstartade seriefinalen med ett tidigt ledningsmål.

I paus stod det redan 4–1 till Vanneberga IF och tidigt i andra halvlek hade gästerna ökat på till 5–1 och stängt matchen redan efter 55 minuter.

Fjälkinge hade synpunkter på några domslut i samband med några av målen och fick två ledare uppvisade på läktaren, men till slut var det inget snack om saken.

Vanneberga IF var hetare och vann fullt rättvist.

– Det här var ännu en urladdning. Nu har vi gjort 16 mål på två matcher och det är ett extremt bra försvarsspel som ligger till grund för det, säger Jens Larsson, tränare i Vanneberga IF och fortsätter:

– Vi har pratat om att deras spel går ut på det långa spelet, de kan bli oorganiserade om man vinner duellspelet och då finns det jätteytor. Vi kunde gjort ett par mål till.

Vanneberga IF har aldrig spelat division IV-fotboll, men efter storsegern i seriefinalen i Fjälkinge finns den åtråvärda förstaplatsen plötsligt inom räckhåll.

– Vi lever i nuet. Vi är nykomling och skulle först främst klara oss kvar, men så länge vi har möjlighet så kommer vi att gå för det. Det finns läge att skriva lite historia, så varför inte gå för det? säger Jens Larsson.

Hur ser du på avslutningen?

Annons

– Vi var klart bättre i den här matchen, men det är fortfarande Fjälkinge som leder serien. Vi har Hanaskog hemma och Glimåkra borta kvar och det är svåra matcher. Men nu njuter vi och sedan laddar vi om, säger Jens Larsson, som vill ge forwarden Robin Gunnarsson en extra blomma för det fina 5–1-målet och klassavslutningen med en läcker chipp in i mål.

Fjälkinge har Åsums BK hemma i nästa omgång och avslutar borta mot Hanaskog och Robin Olsson, spelande tränare i Fjälkinge, tror inte att det finns utrymme för fler poängmissar.

– Jag tror inte att Glimåkra kan stå emot Vanneberga… så det krävs att vi tar fullt, säger Robin Olsson efter den blytunga smällen.

– Vi har varit täta bakåt innan. Jag vet inte riktigt vad som hände. Det var en kollaps rakt igenom, i fel läge. Vi mötte absolut ett bättre lag, så det är bara att slänga den här matchen i papperskorgen och blicka framåt mot Åsum, säger Robin Olsson.

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons