Annons

H65 Höör till SM-final – Sävehofs svit bruten

I underläge med mindre än fem minuter kvar att spela ådrog sig H65 Höör två utvisningar – på 13 sekunder.
Trots det vände Skånelaget borta mot Sävehof och vann den femte och avgörande handbollssemifinalen med 26–25.
Därmed missar Sävehof finalen för första gången sedan 2005.
Handboll • Publicerad 7 maj 2021
H65 Höör och Amelia Lundbäck kan jubla åt en finalplats.
H65 Höör och Amelia Lundbäck kan jubla åt en finalplats.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Den fem matcher långa semifinalserien mellan Sävehof och H65 Höör nådde sin kulmen i Partille under fredagen. Och det blev en spännande historia.

Hemmalaget Sävehof, med stjärnan Jamina Roberts tillbaka från avstängning, gjorde ett litet ryck i början av andra halvlek och hade en tremålsledning. Men Höör arbetade sig ikapp och med fem minuter kvar var det lika.

Annons

Strax efteråt tog Sävehof ledningen igen och ännu värre blev det för Höör när man ådrog sig två utvisningar på 13 sekunder, något som kunde ha dragit ner rullgardinen helt för gästerna. I stället lyckades Höör göra två mål samtidigt som Sävehof inte utnyttjade överläget.

– Vi vet att det inte är slut förrän matchen är slut. Jag är så stolt över alla tjejer, säger en tårögd Amelia Lundbäck till C More.

H65 Höör vann med 26–25 och 3–2 i matcher.

– Vi är inte ett gammalt lag. Alla tjejer här älskar att vinna mer än man hatar att förlora, det tror jag är viktigt. Att man vill ha den här känslan, säger Lundbäck.

I finalen väntar Skuru som besegrade Skara med 3–1 i matcher.

För Sävehof, som är regerande mästare, är det första gången sedan 2005 som man inte går till SM-final. Under den tiden har man bara förlorat två finaler, mot Skövde HF 2008 och H65 Höör 2017. Förra årets slutspel ställdes in på grund av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons