Annons

Hagelin skadade vänster öga – opererad

NHL-proffset Carl Hagelin, 33, träffades i vänster öga av en klubba – så illa att en operation krävdes.
Det är oklart när han spelar igen.
Ishockey • Publicerad 2 mars 2022
Carl Hagelin har opererat sitt vänstra öga. Det är oklart när han kan spela ishockey igen.
Carl Hagelin har opererat sitt vänstra öga. Det är oklart när han kan spela ishockey igen.Foto: Derik Hamilton/AP/TT

– Det är en allvarlig ögonskada, säger Washington Capitals general manager Brian MacLellan till nhl.com som Aftonbladet citerar.

– Vi har ett duktigt läkarteam, så förhoppningsvis repar han sig snabbt. Men just nu tänker vi på honom, säger lagkamraten T.J. Oshie.

Annons

Olyckan inträffade under tisdagens träning. I dag opererades Hagelin.

– Synförmågan är vår största oro. Vi var riktigt oroliga i går. Jag vet inte riktigt, det är i alla fall positivt att undersökningen gick åt rätt håll. Men det återstår att se vad som är nästa steg och hur kan kommer påverkas av det, säger MacLellan.

– Först och främst oroar vi oss för honom och hans välbefinnande. För det andra, om vi tänker på vårt lag, så är han en spelare vi verkligen kommer sakna. Han har axlat en rad olika roller och hans kedja har varit utmärkt. Enligt mig är han en av ligans bästa spelare i boxplay, fortsätter MacLellan.

Carl Hagelin gör sin fjärde säsong i Washington. Har har gjort 14 poäng på 53 matcher nuvarande säsong.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons