Annons

Hallå där

Sport • Publicerad 17 januari 2004
Gudrun Jönsson
Gudrun JönssonFoto: 

I lördags spelade Johan Hallengren upp sina sista pengar i spalten som kallas för Tusenlappen.

Nu är det dags för en ny förmåga att pröva sina travkunskaper med 1000 kronor i spelkassa. Gudrun Jönsson, 60 år, är en välkänd profil i Göinge genom sitt arbete i familjeföretaget Hjärsås Buss och Taxi och hon jobbar också natt på ett äldreboende.

Annons

Hallå där, Gudrun Jönsson, du är Kristianstadsbladets nya spelexpert. Hur känns det?

– Det ska bli roligt, men expert kan jag inte kalla mig.

Men du vann ju drygt 400 000 kronor på V75 före jul. Berätta hur det gick till?

– Jag hade tagit ut två hästar i varje lopp på V65. När jag kom till Andelskiosken i Knislinge var min ena son där. Han hade spelat lite på Oddset och föreslog att vi skulle dela lika. Det gjorde vi och mitt hästsystem gick in.

Hur länge har du spelat på hästar?

– Det började för fyra, fem år sedan när Kjell-Inge Malm som har kiosken i Knislinge frågade om jag skulle vara med i ett spelbolag. Jag gick med och redan första veckan vann vi. Då väcktes intresset, och sedan dess har jag väl spelat lite grand.

Vad har du för taktik när du spelar?

– Det varierar. Jag försöker läsa en del och blandar det sedan med lite egna idéer. Fast i bland när jag inte hittar något själv kan jag faktiskt köpa en Harry Boy.

Några favoriter?

– Inte bland hästarna, men däremot streckar jag gärna de bästa kuskarna även om de kör otippade hästar. Som t ex Adielsson, Kihlström, Stig H och Jorma Kontio.

Annons

Du har två travtokiga söner, och en svärson som är lika intresserad. Kommer du ta hjälp av dem när du ska spela i spalten?

– Absolut inte! Jag har upptäckt att det går bättre för mig än för dom.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons