Annons

Hallå där Alex Racoveanu

Sport • Publicerad 30 januari 2004
Alex Racoveanu
Alex RacoveanuFoto: 

Det svenska handikapplandslaget i simning åker till franska Aix en Provence och ska tävla i en stor fransk internationell tävling. Vad är för tävling?

– Det är Öppna Franska Mästerskapet, ett mästerskap som arrangeras varje OS-år. Det arrangeras en liknande tävling i tre andra länder under vinterhalvåret. Det kommer en tävling i Danmark, en i England och sist men inte minst en stor tävling i Tyskland. Det ska bli väldigt intressant att se var man står rent simmässigt.

Annons

Hur står du dig i konkurrensen i din klass?

– Det är svårt att säga. Just nu är jag inne i en väldigt hård träningsperiod med mycket tuff konditionsträning. Det tar rätt mycket på kroppen.

Så du står över galan på lördag kväll?

– Det blir så när olika evenemang krockar, då gäller det att prioritera vilket som man tycker är viktigast. Det blev tyvärr samma krock vid den skånska idrottsgalan i november förra året. Jag skulle ut och tävla samtidigt som den galan gick av stapeln.

Du är nominerad till årets Idrottsprofil, vem tror du tar hem det priset?

– Jag har en klar favorit i Jan Brink, hans prestationer gör honom till den största profilen bland oss tre som är nominerade i klassen. Jag anser att detta pris i år är vikt åt Jan Brink.

Vad tycker du om det faktum att du är den enda handikappade idrottaren som har fått en nominering vid årets Idrottsgala i Kristianstad?

– Det känns förstås väldigt hedrande att ha fått en nominering. Man måste förstå att det är svårt för juryn att jämföra oss som tävlar inom handikappidrotten med dom som sysslar med friskidrott. Handikappidrotten syns ju inte lika mycket i media.

Ni är fem stycken som ska ner till Frankrike och tävla. Hur går det?

– Det är som sagt svårt att säga, men både jag, Anders Olsson och Sandra Eriksson har klarat de kvalgränser som vi har velat klara inför OS.

Annons

– Agata Jankowska och Jonas Larsson kämpar fortfarande med att slå dom tuffa kvalgränserna till OS. Jag tror de kan göra det vid helgens tävlingar.

Mathias Jonsson

Ålder:19 år.

Längd:1.89.

Familj:Pappa Dan, mamma Teodora.

Klubb:S71.

Aktuell:En av tre nominerade till priset Årets Idrottsprofil på Idrottsgalan i Kristianstad.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons