Annons

Hälsan stoppar Söderling – slutar som DC-kapten

I somras valde han att ta timeout på grund av hälsoskäl.
Nu väljer Robin Söderling att sluta som Davis Cup-kapten.
"Hälsan går före allt och vi stöttar Robin i hans beslut", säger Svenska tennisförbundets generalsekreterare Christer Sjöö.
Tennis • Publicerad 3 april 2023
Robin Söderling. Arkivbild.
Robin Söderling. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Robin Söderling tillträdde som Davis Cup-kapten januari 2020 och ledde landslaget till två slutspel.

Två år senare valde han ta timeout på grund av hälsoskäl, då han upplevt återkommande tecken som liknade när han var sjuk i utmattningssyndrom.

Annons

Nu väljer 38-åringen att lämna sin roll.

"Det var både vår och Robins förhoppning att han skulle återvända som kapten under 2023. Men hälsan går före allt och vi stöttar Robin i hans beslut", säger Svenska tennisförbundets generalsekreterare Christer Sjöö i ett pressmeddelande.

"Han har med sina kunskaper, erfarenheter och stora engagemang gjort ett fantastiskt arbete som kapten och jag hoppas att vi i framtiden kommer att se Robin i en ny roll i svensk tennis."

Under Söderlings timeout har Davis Cup-laget letts av företrädaren Johan Hedsberg. Förbundet meddelar nu att de inleder arbetet med att rekrytera en ny kapten.

Den 12–17 september avgörs DC-slutspelet. Sverige spelar i samma grupp som Chile, Italien och Kanada.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons