Annons

Hammarby skickade Örebro till superettan

Örebro gör Östersund sällskap i superettan nästa år. Laget var pressat att vinna mot Hammarby, men efter en 2–3-förlust är laget utslaget ur allsvenskan.
Fotboll • Publicerad 7 november 2021
Gustav Ludwigson jublar efter att ha skickat Örebro till Superettan.
Gustav Ludwigson jublar efter att ha skickat Örebro till Superettan.Foto: Erik Simander/TT

Två kämpande lag möttes på Tele 2 arena på söndagseftermiddagen. Hemmalaget Hammarby kämpade för en Europaplats medan gästande Örebro kämpade för sin överlevnad i allsvenskan. Bara seger skulle kunna rädda kvar Närkelaget i svensk fotbolls finrum.

Självmål gav Örebro-ledning

Det mesta i den första halvleken handlade om hemmalaget. Hammarby styrde det mesta av spelet och hade betydligt fler chanser än Örebro. Det var också en Hammarbyspelare som hittade nätet först. Tyvärr för de grönvita var nätet som rasslade deras eget.

Annons

Ali Hussein skickade ett inlägg som via Bjørn Paulsens ben styrdes in till 1–0 Örebro precis innan halvtid.

I början på den andra halvleken kunde Hammarby näta igen, den här gången i rätt mål. Simon Sandberg var sist på bollen efter en frispark och 1–1 var ett faktum.

– Det är väl en ganska jämn match. Tyvärr släpper vi till mål i fel skeden i matchen, säger Kevin Walker.

Åker ur allsvenskan

Örebro gjorde visserligen ett mål till och tog ledningen igen. Men sedan nätade Hammarby två gånger om och skickade i och med segern ner Örebro till superettan nästa säsong. Gustav Ludwigson blev matchhjälte med sitt 3–2-mål i 85:e minuten.

– Vi tar ledningen två gånger men lyckas inte hålla den, det är lite signifikativt för den här säsongen, säger Walker.

– Vi har krigat och försökt göra allt vi kan. Det har varit mycket skiftningar under året med i slutändan är det vi spelare på plan som måste ta ett ansvar.

Hammarby är nu fyra poäng bakom AIK på den sista Europaplatsen med tre omgångar kvar.

– Det är inte en särskilt bra prestation från oss egentligen. Skönt att det löste sig till slut, säger matchvinnaren Gustav Ludwigson till Discovery+.

Nu väntar två bortamatcher i rad, mot Degerfors och Halmstad som kämpar för att slippa kvala.

– Bättre prestationer där än de senaste, så lever allting för oss. Det är bara det det handlar om nu. Ta tre poäng, sen får det se ut hur fan som helst egentligen, säger Ludwigson.

Annons

I Göteborg missade Degerfors sin chans att kliva upp från den negativa kvalplatsen. Häcken tog en komfortabel 2–0-seger efter mål från Benie Traore och Patrik Wålemark. Degerfors är därmed alltjämt två poäng bakom Halmstad på säker mark.

Kalmar vann sin andra raka match när de besegrade Norrköping på hemmaplan med 1–0. Oliver Bergs mål – hans elfte för säsongen – i den 57:e minuten blev avgörande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons