Hammarby • Publicerad 12 mars 2021
Hammarby är tillbaka i handbollsligan. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Med tre matcher kvar behövde Hammarby endast en poäng för att säkra avancemang från allsvenskan.

Varför vänta?

Stockholmsklubben löste allt i första försöket, via 32–23-segern borta mot tabelltrean Karlskrona – och är därmed tillbaka i handbollsligan efter degraderingen 2018–2019.

Lagen följdes åt under första halvlek (14–15) men i andra fick gästerna fart på spelet, utökade ledningen till 19–15 efter åtta minuters spel och vann till slut komfortabelt.

Johan Nilsson blev en av Hammarbys matchhjältar med åtta mål, följt av sexmålsskyttarna Andreas Halvarsson och Martin Dolk.