Annons

Hammarby i karantän – cupmatch uppskjuten

Smittspridningen ökar i Hammarby. Ytterligare tre spelare och en ledare har testats positivt. Nu skjuts lördagens kvartsfinal i svenska cupen mot Trelleborg upp – och hela Hammarbys trupp har satts i karantän.
Fotboll • Publicerad 12 mars 2021
Hammarbys trupp har drabbats av covid-19. Arkivbild.
Hammarbys trupp har drabbats av covid-19. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Beslutet att skjuta upp matchen fattades av Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté efter en skrivelse från Hammarby.

"Situationen som uppstått gör att vi inte kan garantera ett smittsäkert arrangemang, och vi liksom fotbollsförbundet är förstås måna om att viruset inte sprids vidare till andra lag", säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Uppvisat symptom

Annons

Tidigare i veckan testades "ett par" Hammarbyspelare positivt för covid-19. Planen var då att matchen skulle spelas. Men nu har ytterligare fyra personer – tre spelare och en ledare – konstaterats smittade. Dessutom har ytterligare ett par spelare uppvisat symptom.

På fredagen testades hela A-truppen och sattes sedan i karantän över helgen.

"Det är en åtgärd vårt medicinska team satt in för att få kontroll över, och stopp på, smittspridningen inom laget. På måndag kommer samtliga att testas igen, så i början av veckan räknar vi med att ha en bättre bild av läget", säger Jesper Jansson och fortsätter:

"Det här är förstås ingen rolig situation, men det viktigaste är att vi får kontroll över smittspridningen, och så snart som möjligt kan fokusera helt på fotbollen igen."

Satt i bussen

Nytt speldatum för matchen mot Trelleborg är inte bestämt. TFF:s sportchef Salif Camara Jönsson säger till klubbens hemsida att laget satt i bussen när de fick beskedet att matchen skjutits upp.

"Anser tävlingskommittén att matchen inte kan genomföras ur ett smittsäkert perspektiv får vi naturligtvis acceptera beslutet", säger han.

Så här spelas övriga kvartsfinaler i helgen: IFK Norrköping-Häcken (lördag), Djurgården-Östersunds FK och Degerfors-Västerås SK (båda söndag).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons