Annons

Han kan ta över ryssens F1-plats

Pietro Fittipaldi ser ut att få ta över rollen som förare för Haas efter att man brutit med den ryske föraren Nikita Mazepin.
Formel 1 • Publicerad 7 mars 2022
Pietro Fittipaldi tar över Nikita Mazepins plats i Haas. Arkivbild.
Pietro Fittipaldi tar över Nikita Mazepins plats i Haas. Arkivbild.Foto: Darron Cummings/AP/TT

Fittipaldi, som varit testförare för Haas, tar över Mazepins plats under försäsongstesterna i Bahrain och ser ut att få axla ansvaret även under säsongen.

En annan som skulle kunna ta över är Antonio Giovinazzi, som inte fick förlängt kontrakt med Alfa Romeo inför säsongen.

Annons

– Vi har flera kandidater, låt oss se vilka som skulle vara tillgängliga och på vilka villkor. På onsdag har vi någon, säger stallets ägare Gene Haas till AP.

Pietro Fittipaldi är barnbarn till den tidigare världsmästaren Emerson Fittipaldi och stallkamraten Mick Schumacher är son till legendaren Michael Schumacher.

Schumacher gör sin andra säsong i Formel-1, medan kollegan Fittipaldi är mer grön. Men han är inte helt ovan vid VM-deltävlingar. När den före detta Haas-föraren Roman Grosjean kraschade under säsongen 2020 fick Fittipaldi köra två lopp i hans ställe.

Haas bröt kontraktet med Mazepin efter att Ryssland invaderat Ukraina. Pappan, Dimitrij Mazepin, har genom företaget Uralkali varit den största sponsorn för stallet och ska ha kopplingar till Rysslands president Vladimir Putin.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons