Annons

Hand i hand mot semifinal

Kvartsfinalgängen i årets upplaga av alliansen består till en fjärdedel av Ifö/Bromölla. Klubben är ensamt om att ha två lag i morgondagens kvartsfinaler.
Sport • Publicerad 3 januari 2004
Skott kommer. Titelförsvararna Ifö/Bromölla besegrade Hanaskogs andralag med 5–2.
Skott kommer. Titelförsvararna Ifö/Bromölla besegrade Hanaskogs andralag med 5–2.Foto: 

– Det känns givetvis kul, och båda lagen har chans att nå semifinal, säger tränaren Jan-Owe Jansson, som dock var allt annat än nöjd med förstalagets lir mot Hanaskogs andralag i gårdagens åttondelsfinal.

– Vi spelade för mycket i sidled, vi bankar inte på tillräckligt. Jag efterlyser mer hockeytakter, "in med pucken i zon och jaga efter".

Annons

Igår var vinnarlaget från i fjol ett stillastående innefotbollslag. Utan bolltempo och utan fantasi. Eller som Jansson uttryckte det:

– Vi hade ingen innefotbollsaggressivitet. Åttondelen mot Hanaskog var en match som skulle avgöra vilken av klubbarna som skulle få med sig två lag till kvartsfinal. Bromölla var storfavoriter. Och till slut vann Bromölla med 5–2 - men det är siffror som ljuger en aning.

Hanaskogs Otto Ewesson kvitterade till 2-2 sex minuter in i den andra halvleken. Då vädrade publiken skräll och Bromölla var skakat.

Då vaknade Janssons pojkar till. Men bara under en minut. Stefan Nordh smällde dit 3-2 bara halvminuten efter Ewessons 2-2 och ytterligare en halvminut senare gjorde Fredrik Palmgren 4-2 efter en grov tavla av Joakim Hoffman i Hanaskogsmålet. Den minuten räckte för avancemang. I morgon väntar KFF i kvartsfinal. Och då gäller det att vara vaket i 20 minuter.

– Vi måste spela mycket bättre mot KFF än vad vi gjorde i dag, gör vi det har vi chans att ta dom, säger Viktor Dahl, som var med i vinnarlaget från i fjol.

Men Dahl känner inte igen sitt eget och sina lagkamraters framgångsrika spel från fjolåret.

– I och med att vi vann turneringen i fjol känner vi mer press på oss i år . I fjol spelade vi respektlöst och allt rullade på. I år har det inte alls gått lika bra, det har helt klart varit sämre än väntat, suckar Viktor Dahl.

Vi har varit inne på det tidigare men det blir allt tydligare ju längre in i turneringen vi kommer. Turneringens spelare från i fjol, Jonas Svensson, haltar omkring på kryckor och han hade behövts i Janssons svartvita förstalag.

– Jonas saknas helt klart, han var ju otroligt bra förra turneringen. En sån kille ersätter man inte så lätt, menar Jan-Owe. Bromöllatränaren har medvetet tagit ut ett första- och ett andralag. Men som det sett ut i matcherna hittills kan man tro att Jansson varit snett ute i laguttagningen

– Andralaget har spelat bättre, men dom har också mer rutin i laget med Martin Eriksson och Daniel Holmqvist. Det här unga förstalaget känns lite gröna ibland, säger Jansson.

Annons

Andralaget tar emot Åhus HBK i sin kvartsfinal. Förstalaget får försöka reprisera kvartsfinalbravaden från i fjol. Att slå ut KFF.

Men då krävs skärpning. Eller som Viktor Dahl uttrycker det:

– En djävulsk uppryckning.

Marcus Nilsson

INNEFOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons