Annons

Handbollsstjärnor i misstänkt fylleriskandal

"Det blev kanske lite mycket den kvällen..." Ystads handbollsstjärna Fredrik Petersén är ångerfull efter den kväll som slutade i skadegörelse och stor skandal när svenska landslaget spelat mot Tyskland i söndags.
Sport • Publicerad 23 juli 2008
Sebastian Seifert, Fredrik Petersén och Oscar Carlén har sin bakgrund i Ystad och är med i handbollslandslaget. De är nu inblandade i den misstänkta fylleriskandalen. Arkivbilder
Sebastian Seifert, Fredrik Petersén och Oscar Carlén har sin bakgrund i Ystad och är med i handbollslandslaget. De är nu inblandade i den misstänkta fylleriskandalen. ArkivbilderFoto: 

Tre spelare från Ystad hängs ut i den fylleskandal som drabbat svenska handbollslandslaget. Efter söndagens förlustmatch mot Tyskland ska Fredrik Petersén, Sebastian Seifert och Oscar Carlén - alla från Ystad - ha druckit sig berusade och gjort sig skyldiga till skadegörelse på hotellet Best Western Hotel i sydttyska Nürtingen.

Enligt uppgifter som framkommit i media ska spelarna ha förstört inreding och rutor för mellan 50 000 och 80 000 kronor.- Några rutor har vi inte förstört, säger Fredrik Petersén till YA-sporten.

Annons

Men vad var det som hände på hotellrummet efter matchen?

- Vi tog några öl och det blev lite väl bra.

Vad förstörde ni?

- En stol gick itu. Men jag vill inte prata om det nu, utan kommer till Ystad i morgon, säger Fredrik som också beskriver händelsen som "pinsam".

På Best Western Hotel i Nürtingen har man lagt sekretess på hela händelsen.

- Vi bekräftar att svenska landslaget bott på hotellet, men lämnar i övrigt inte ut några uppgifter om våra gäster, säger Anka Cimbal, som är PR-chef på Best Western i Tyskland.

Enligt förbundskapten Ingemar Linnéll kommer Ystadstrion att stängas av från det svenska landslaget. Hur länge är dock oklart.

Jan Ohlsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons