Annons

Handbollssystrar från Eslöv blir proffs

HANDBOLL ESLÖV. Systrarna Alexandra och Lina Möller var en tung orsak till att Team Skåne från Eslöv sensationellt kunde bärga årets SM-guld i handboll. Nu blir båda två proffs.
Sport • Publicerad 17 maj 2002

Alexandra Möller väljer Norge medan Lina försvinner till Danmark. Häromdagen skrev Alexandra på proffskontraktet med norska Skjebergs IF. Klubben är nykomling i höst i allnorskan. Skjebergs IF kommer från Sarpsborg några mil norr om Svinesund. För Lina Möller handlar det om danska toppklubben FIF i Köpenhamn. –Vi är överens om kontraktet. Men jag har ännu inte satt dit min namnteckning, mest beroende på att jag varit på resande fot sedan vi tog SM-guldet, säger Lina till Sydsvenska Dagbladet. Lina Möller har ett år kvar på sina studier vid högskolan i Kristianstad. –Köpenhamn är perfekt i det avseendet. Jag räknar med att läsa färdigt i Kristianstad och pendla till träning och matcher. Att systrarna nu går skilda vägar kommenterar Alexandra så här: –Vi har varit som ler och långhalm i vår handbollskarriär i drygt tio år. Det är på tiden att vi går skilda vägar. Förhoppningsvis blir det ett positivt resultat av att vi nu utvecklas på var sitt håll. q

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons