Annons

Hanna imponerade i tuff konkurrens

Hanna Wieden, Willands-ryttaren, blev bästa svenska ponnyryttare, när Willands internationella dressyrtävlingar startade igår.
Sport • Publicerad 27 maj 2006

Hon tog nämligen en ytterst meriterande sjätteplats i den kanonhårda konkurrensen efter en suverän ritt på det blåsiga Horna-fältet.

Tre tyska ryttare tog "pallplatserna", Adrian Frick, Friederike Hahn och Lara-Christin Klindworth – de enda över 70 procent. Sedan följde två gånger Cathrine Dufour från Danmark, fyra på Consider och femma på Moonlight. En kvarts procent efter Moonlight kom 16-åriga stoet Favorite Love med Hanna Wieden i sadeln. De två andra Willands-tjejerna var också bra framme i kampen om en finalplats (de femton främsta), Elisabeth Hjelm/Fighter tolva och Elin Aspnäs/Vermont RP 133 på sextonde plats.

Annons

– Alla tre gjorde jättebra ifrån sig, menade tävlingsledaren Louisa Jirsell. Vår regerande svenska mästarinna Hanna Wieden visade med all önskvärd tydlighet, att hon har stora möjligheter att försvara fjolårets guld vid våra SM-tävlingar om dryga två månader.

Hon svarade för en mycket stabil insats utan några missar i det omväxlande vädret med sol, regn men framför allt blåst.

Elisabeth Hjelm och Elin Aspnäs är också med i kampen om placeringarna, då det är jättetight mellan de båda danska ekipagen och våra.

Elin Aspnäs, som låg fyra sedan halva programmet genomförts.

Allt gick nämligen jättebra fram till de enkla bytena, då rasade hon till en slutlig 16:e plats. Om inget oförutsett inträffar kommer samtliga tre hemmaekipage att klara en plats till den prestigetyngda A-finalen.

Det var tre tyska ekipage i topp även i juniorernas tävling. Tom Berg vann nästan en procent före Anika von Holdt och Fabienne Lütkemeier, men sedan var svenskan Nina Hoffman på Boticelloo 2 fyra, dock distanserad av trean med två och med halv procent.

Den tyska dominansen bröts i tävlingen för young riders, då norskan Sofie Olsen vann nästan två procent före tyskan Sandra Ann Wunnerlich och danskan Charlotte Heering. Sedan kom de båda svenska hoppen i denna klass, Mia Runesson/Ravell och Elin Jonsson/Cairo.

I dag fortsätter tävlingarna med andra kvalet. Sedan blir det finaler på söndagen, såväl A- som B-finaler för ponnyer/juniorer men endast A-final för youngriders.

Leif Flintvall

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons