Annons

Hansson lämnar Rögle för Schweiz

Ännu en toppspelare försvinner från Rögle. Den skånska SHL-klubben meddelar på sin hemsida att backen Niklas Hansson, 26, lämnar.
Ishockey • Publicerad 14 maj 2021
Niklas Hansson. Arkivbild.
Niklas Hansson. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

"Det var ett svårt beslut att ta, men som jag resonerat, det är en möjlighet för mig och testa på det här och spela i en toppliga i Europa. Det är inte alla som får chansen och man vet inte hur många gånger man får en sådan chans. Det är också ett läge som passar bra för mig och familjen. Det är ett beslut som hela familjen står bakom, säger Hansson", säger Hansson.

Hanssons karriär kommer i stället att gå vidare i Schweiz och klubben Zug som tidigare i veckan värvade den svenske NHL-backen Christian Djoos.

Annons

På två säsonger i Rögle gjorde Hansson 45 poäng (9 mål och 36 assist) på 90 SHL-matcher och den Tre Kronor-meriterade backen var starkt bidragande till lagets finalplats den här säsongen.

Men han är inte den enda toppspelaren som har lämnat klubben efter finalförlusten mot Växjö. Tidigare i veckan blev det klart att skyttekungen Simon Ryfors testar vingarna i NHL och Tampa Bay.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons