Annons

Här får IFK stryk av Lugi – igen

IFK Kristianstad är dubbla svenska mästare. Men när det gäller tid i tv får man stryk av Lugi. Det visar en mätning som IFK själva har gjort tillsammans med företaget Sponsor Insight.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 25 juli 2016
Nikolas Larsson.
Nikolas Larsson.

Enligt mätningen har Lugi fått mest tv-tid av samtliga elitserielag. Mätningen avser inte tittandet på Play-kanaler, utan enbart de linjära tv-kanalerna. Där har Lugi synts i totalt 105 timmar under förra säsongen. Även Ystads IF, med 97 timmar, hamnar före IFK i mätningen. Svenska mästaren tar bronsplatsen med totalt 90 timmar.

– Men vi har fler tittare, trots att de har mer tv-tid. De hamnade i många sändningar och tv-matcher, sådant kan vi inte styra över, säger IFK:s klubbchef Nikolas Larsson.

Annons

– Då är det viktigare hur många vi når, fortsätter han.

Enligt mätningen hade IFK totalt 43 111 000 tittare under fjolårssäsongen.

I mars publicerade Dagens Industri en ranking över svenska idrottsklubbars varumärke. Även där var Lugi, som var den enda handbollsklubben som tog sig in på topp 25-listan, före IFK.

Hur kan det komma sig, Nikolas?

– Jag har försökt få klarhet i hur den undersökningen har genomförts och var har man hämtat sitt statistikunderlag. Vilka svar man får beror ju på hur man ställer frågan, säger Nikolas Larsson.

Fakta

TV-tid 15/16

1) Lugi, 105 timmar.

2) Ystads IF, 97 timmar.

3) IFK Kristianstad, 90 timmar.

4) Eskilstuna Guif.

5) HK Malmö.

Fotnot: Tv-mätningen fångar inte det digitala tittandet.

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons