Hattrick av Viktor Arvidsson mot Columbus

Viktor Arvidsson gjorde NHL-karriärens fjärde hattrick i natt när Los Angeles besegrade Columbus på bortaplan med 4–3.
Ishockey • Publicerad 5 mars 2022
Los Angeles Viktor Arvidsson (mitten) firar det avgörande målet mot Columbus.
Los Angeles Viktor Arvidsson (mitten) firar det avgörande målet mot Columbus.Foto: Jay LaPrete/AP/TT

Arvidsson stod för matchens första och sista mål under ordinarie speltid liksom det enda under förlängningen.

Det var först efter 14 minuter i andra perioden som skotten började sitta. Arvidssons 1–0 följdes snabbt av två mål från Columbus på bara 25 sekunder. Sedan dröjde det mindre än en och en halv minut tills hemmalaget hade drygat ut ledningen till 3–1 inför sista periodvilan.

Viktor Arvidsson kvitterade i slutet av tredje, efter det att Dustin Brown tidigare reducerat till 3–2, och matchen slutade oavgjort 3–3 och togs till förlängning.

Fyra minuter in i förlängningsperioden fick Arvidsson en passning från Phillip Danault och kunde ensam utmana Elvis Merzlikins i Columbusmålet för att peta in pucken och därmed avgöra matchen som slutade 4–3 till LA.