Annons

HDK tar hjälp av förbundet

För två veckor sen fick Hässleholm Dragracingklubb avslag att bedriva sin verksamhet på Rinkabyfältet. Nu tänker Svenska Bilsportförbundet gå vidare i ärendet.
Sport • Publicerad 10 juli 2008

- Vi jobbar kontinuerligt med att försöka lösa det här, säger förbundets ordförande Kåge Schildt.

- Men det kommer ta tid, vi har jobbat aktivt med detta i ett år nu.

Annons

Svenska Bilsportförbundet har, tillsammans med Riksidrottsförbundet, haft en dialog med militären att försöka bättra på möjligheterna att få tillstånd att nyttja militär mark för biltävlingar.

Kåge Schildt betonar vikten av att arbetet fortskrider.

- Det är inte bara vi som blir drabbade. Orienteringen och ridsporten är också berörda, säger Schildt.

Hässleholm Dragracingklubb har nekats av P7 att bedriva sin verksamhet på Rinkabyfältet.

- Hässleholm Dragracingklubb har gjort allt rätt, ett skolexempel på hur man ska söka tillstånd. Men tyvärr finns det inga garantier.

Den förre försvarsministern Mikael Odenberg (m) var, enligt Kåge Schildt, för en generösare tolkning av försvarets förordning.

Kåge Schildt har dock ingen uppfattning om den nuvarande försvarsministern Sten Tolgfors (m) inställning i sakfrågan.

- Vi har inte träffat honom ännu. Men det får vi tillfälle till när vi ska ha nya möten med högkvarteret och försvarsministern i höst. Det är vår förhoppning att det ska gå Hässleholms Dragracingklubb tillgodo, avslutar Schildt.

Filip Lundstedt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons