Hedman matchhjälte i sista sekund

Tampa Bays Victor Hedman blev en osannolik matchhjälte när han med en tiondels sekund kvar av förlängningsperioden sköt mot Chicagos målvakt, i ett skott som styrdes in av Alex Killorn.
Ishockey • Publicerad 5 mars 2021
Chicagos Kevin Lankinen och Adam Boqvist lyckas inte få stopp på Victor Hedmans skott som Alex Killorn styrde in med minsta möjliga tidsmarginal.Foto: Nam Y. Huh/AP/TT

Backklippan Victor Hedman spelade som om han hade all tid i världen i när klockan började ticka ned mot noll i förlängningsperioden, sedan det stått 2–2 vid full tid. Han tog ett varv några meter bakom högra tekningscirkeln innan han med minsta möjliga tidsmarginal slungade i väg ett skott mot Chicagomålet.

Samtidigt som slutsignalen ljöd kunde han triumferande sträcka händerna mot skyn.

Tog igen underläge

Officiellt skedde förlängningsmålet med 0,1 sekund kvar av matchen, som därmed slutade 3–2 till gästerna. Senare justerades målskytten till Tampas Bays Alex Killorn, som stod framför mål och styrde in pucken, och Hedman fick därmed nöja sig med en assist.

Tampa Bay fick med sig segern hem efter att ha hämtat upp ett 0–2-underläge efter andra perioden.

I tredje stod Anthony Cirelli för reduceringsmålet, och kvitteringen kom knappt tre minuter in i tredje perioden av Steven Stamkos.

Ny Nashvilleförlust

I Nashville blev det ytterligare en förlust, sedan hemmalaget återigen stått för en svag inledning, när man tog emot Florida.

– Vi kommer ut, vi är långsamma. De spelar mycket bättre än oss i första, säger forwarden Filip Forsberg efter matchen.

Med tre minuter in i andra perioden hade Florida tagit en 3–0-ledning. Och trots att Nashville återigen stod för ett tappert upphämtningsförsök, slutade det med en 5–4-förlust.

Nashvilles Mattias Ekholm gjorde mål för andra matchen i rad, den här gången framspelad av Viktor Arvidsson, och Filip Forsberg reducerade till 4–2 i slutminuten av andra perioden.

Forsberg noterades även för assist till de två efterföljande Nashvillemålen, och det var ett helt annat Nashville i slutet av matchen jämfört med inledningen.

– Vi kämpade upp oss i andra och tredje, men vi måste vara bättre i första, konstaterar Viktor Arvidsson.