Annons

Hedman nära tung milstolpe inför hemmafansen

Tampa Bay firade höstens Stanley Cup-titel framför 3 800 hemmasupportrar i Amalie Arena.
Och Victor Hedman stod för en assistpoäng i 6–3-segern mot Nashville.
Nu är backbjässen nära en tung milstolpe i karriären.
Ishockey • Publicerad 14 mars 2021
Det rullar på för Victor Hedman (i mitten på bilden). Arkivbild.
Det rullar på för Victor Hedman (i mitten på bilden). Arkivbild.Foto: Chris O'Meara/AP/TT

30-åringen har nu stått för 499 poäng (110 mål+389 assist) och är därmed bara en poäng ifrån att nå milstolpen 500 poäng. Hedman har hunnit med 788 grundseriematcher i NHL efter debuten 2009.

– Ja, det är en fin milstolpe. Hoppas vi inte jinxar det nu bara, säger Hedman till Expressen efter 6–3-segern i nattens match mot Nashville.

Annons

Mot Nashville gjorde Hedman sin vana trogen poäng, med en assist till Alex Killorns 3–0-mål i början av mittperioden. Svensken toppar backarnas poängliga i NHL med 26 poäng på lika många matcher.

Dessutom fick Tampa Bay ställa till med ett försenat firande. Publik har börjat välkomnas tillbaka till hemmaarenan och inför 3 800 personer på läktaren passade Tampa Bay – som vann Stanley Cup i höstas – på att hissa upp mästerskapsfanan i taket.

– Kul med fans, det kändes som fler än 3 800 och var skoj, säger Hedman.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons