Annons

Sagnias formbesked – vann kvalet i inne-EM

Först ett övertramp, sedan blygsamma 6,58 – men i tredje längdhoppet fick Khaddi Sagnia till det.
Hon hoppade 6,78 och vann kvaltävlingen i inomhus-EM i polska Torun.
Friidrott • Publicerad 5 mars 2021
Khaddi Sagnia vann längdhoppskvalet i EM.
Khaddi Sagnia vann längdhoppskvalet i EM.Foto: Christine Olsson/TT

Sagnia gick in i tävlingen med det näst längsta hoppet det här året i bagaget, och i kvalet visade 26-åringen varför hon är ett av Sveriges största guldhopp i EM.

– Det sista hoppet är jag nöjd med, det kändes bra att få till det, säger hon.

Annons

Italienska supertalangen Larissa Iapichino är bäst i världen i år och även 18-åringen visade god form inför lördagens final. Hon kom på andra plats, med 6,70.

Sagnia förväntar sig en tuff uppgörelse i finalen.

– De här tjejerna är inget att leka med. Jag ska bara tänka på mig själv och på de stegen jag jobbat på hela säsongen, säger hon.

Hellström löste finalplats

Trestegshopparen Jesper Hellström är också klar för final, men det var med ett nödrop. Efter ett ogiltigt första kvalhopp och 16,05 i det andra klarade han till slut 16,28 och tog sig vidare som sista man.

– Det var verkligen på håret. Jag trodde det var helt kört när jag hoppade sista, säger han.

Hellström beskriver knäproblem som förklaring till den tuffa inledning, men hoppas få ordning på det till finalen på söndag.

– Det kan hinna bli bra till finalen absolut, jag ska bara hitta positionen och lista ut det där sista. Då kommer det blir jättebra, säger han.

Petersson vidare

Kulstötaren Wictor Petersson slog till med en jättestöt på inomhus-SM i Malmö i februari, då nådde han 21,13. Några sådana längder blev det inte i kvalet, men i sista stöten kunde han boka en finalplats med ett resultat på 20,60 och en fjärdeplats.

– Det kändes bra, jag var inte riktigt med från början, det var små saker som inte klickade förrän sista stöten, men jag försökte stänga ner det så löste det sig till slut, säger han.

Petersson satsar högt i finalen.

– Topp fem och uppåt är målet. Kollar man statistiken kan det räcka till medalj, jag har chansen, säger han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons