Helsingborg krossade jumbon Falkenberg

Fotboll • Publicerad 27 juli 2021
Anthony van den Hurk toppar skytteligan i superettan. Arkivbild.
Anthony van den Hurk toppar skytteligan i superettan. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Helsingborg tog en tung skalp hemma mot Falkenberg i superettan-fotbollen. Hemmalaget vann med klara 4–0 efter att skytteligaledaren Anthony van den Hurk gjort tre av målen.

För Falkenberg, som åkte ur allsvenskan i fjol tillsammans med just Helsingborg, är det fortsatt blytungt. Hallänningarna har endast skrapat ihop tio poäng på 13 matcher och ligger sist i tabellen.

Matchen mellan Öster och Jönköpings södra försenades på grund av ett åskoväder. Efter sex minuter på planen fick spelarna vända in i omklädningsrummet igen.

Men matchen kunde återupptas och då var Öster starkast. Hemmalaget vann Smålandsderbyt med 1–0 tack vare Isak Magnussons mål i första halvlek.